Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara; paljenjem lampiona i molitvom u tišini i sabranosti brojni otočani prisjetit će se 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu

U Hrvatskoj se danas, 18. studenoga, obilježava Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara i 28. obljetnica vukovarske tragedije u Domovinskom ratu. Diljem Hrvatske u znak sjećanja na taj događaj paljeni su lampioni, a brojni stanovnici u tišini, dostojanstveno i u molitvi prisjećali su se stradanja brojnih za slobodu Hrvatske.

Udruga “Berekin” organizira donaciju “Vukovarskim leptirićima”
Danas, 18. studenoga, na Braču će se obilježiti Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara, umjesto jučer kada je odgođeno zbog lošega vremena. U Postirima, u 18.11 sati, u organizaciji Udruge mladih općine Postira “Berekin”, obilježit će se Dan sjećanja na Vukovar paljenjem lampiona na Malom mostu. Udruga je osigurala 200 lampiona koji će se prodavati na štandu po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a prihod od svijeća bit će doniran Udruzi “Vukovarski leptirići”.

U 18.11 sati oglasit će se zvona u sva tri mjesta općine Pučišća
U Pučišćima će se tamošnji žitelji uz godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje prisjetiti dvojice stradalih Pučišćana, Petra Kačića Pikola, legendarnoga zapovjednika obrane Sajmišta, poznatoga pod nadimkom Srednji bojler, koji je poginuo 2. listopada 1991. godine i njegova sina Igora koji je sa 16 godina bio najmlađa žrtva Ovčare 20. studenoga 1991. godine. U sva tri mjesta općine, kako nam je najavio načelnik Marino Kaštelan, oglasit će se zvona u 18.11 sati, nakon čega će se u župnoj crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima održati služba svjetla i kratka molitva. Lampioni u obliku vukovarskog vodotornja palit će se ispred crkve u Pučišćima, kod crkvice Svih svetih u Pražnicima i na trgu u Gornjem Humcu.

U Sutivanu u 18.11 sati palit će se lampioni u Vukovarskoj ulici
U Sutivanu paljenje lampiona uz Dan sjećanja na Vukovar trebalo je biti održano jučer, 17. studenoga, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici održat će se danas u 18.11 sati, čime će stanovnici Sutivana odati počast svim žrtvama grada heroja.

U Milni će se svijeće paliti pred župnom crkvom
U sjećanje na Vukovar i sve žrtve Domovinskoga rata u Milni će danas paliti svijeće u 17.00 sati ispred župne crkve Gospe od Blagovijesti. U Nerežišćima obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara bit će upriličeno u Parku hrvatskih branitelja u 18.00 sati, a u Donjem Humcu na Trgu Stagnica.

U Bolu je molitvu za stradale u Vukovaru i Škabrnji predvodio o. Ivo Plenković
U Bolu paljenje svijeća za sve vukovarske žrtve upriličeno je jučer, 17. studenoga, na Loži, ispred crkve Sv. Ante. Zbog lošega vremena okupljeni su se sklonili u crkvu u kojoj je bolski dominikanac o. Ivo Plenković predvodio molitvu za stradale u Vukovaru i Škabrnji. Učenici bolskih škola Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježit će danas u prijepodnevnim satima paljenjem svijeća na Loži.
I u drugim bračkim mjestima organizirano je paljenje lampiona i molitva za sve stradale u Domovinskom ratu.

brojni otočani prisjetit će se danas, 18. studenoga, svih stradalih u Vukovaru i Škabrnji uz Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara i 28. obljetnicu vukovarske tragedije u Domovinskom ratu (izvor: Sutivan)

Podjelite:

You may also like...