Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas je svečano otvaranje obnovljenoga Dječjega vrtića “Mrvica”; ukupna vrijednost toga projekta Grada Supetra iznosi 9,1 milijuna kuna

Obnovljena zgrada Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru svečano će biti otvorena danas, 17. rujna, u popodnevnim satima, najavili su gradonačelnica Ivana Marković i ravnateljica te ustanove Irena Caglević.

Samo u dva projekta uloženo 11,7 milijuna kuna
Grad Supetar je između deset gradova u Hrvatskoj s najvećim iznosom sufinanciranja cijene vrtića, a samo je u dva projekta, rekonstrukciju temeljne vrtićke zgrade i uređenje prostora za nove jasličke grupe, izdvojeno preko 11,7 milijuna kuna. — U posljednju godinu i pol Grad Supetar je u predškolski odgoj uložio preko 18 milijuna kuna, što u nove projekte što u financiranje redovne djelatnosti dječjega vrtića “Mrvica”, istaknula je gradonačelnica Marković, najavljujući svečano otvorenje obnovljene vrtićke zgrade u Supetru, jednoga od vrlo važnih gradskih projekata u ovom mandatu supetarske gradske vlasti.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije zgrade iznosila je 9,1 milijuna kuna
Gradonačelnica Marković napomenula je da je rekonstrukcija zgrade supetarskoga dječjeg vrtića ukupno iznosila 9,1 milijuna kuna s ciljem postaviti “moderan i energetski učinkovit vrtić koji poštuje sve elemente zelene izgradnje”. Pojasnila je kako su pri tom izvršeni radovi na obnovi krovišta, vanjske fasade, kupljena nova i suvremena kuhinja koja zadovoljava i najzahtjevnije standarde, obavljeni radovi na instalacijama, uvedena nova Led rasvjeta, nove električne instalacije te je isto tako uveden novi sustavi grijanja i hlađenja. Uz to, izmijenjena je i vanjska stolarija, a unutarnji prostori opremljeni su novim namještajem.

Iz sredstava Europskoga fonda i kreditnoga zaduženja
Ukupna investicija financirana je iz više izvora, i to iz sredstava Europskoga fonda i kreditnoga zaduženja HABOR-a. Tako je, uz ostalo, kroz operativni program “Konkurentnost i kohezija”, “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnoga sektora” osigurano 1,6 milijuna kuna, a kroz “Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 1,2 milijuna kuna.

Porast upisane djece za 19.5 posto
Iz grada Supetra naglasili su da su svi mališani koji su zadovoljili uvjete upisani u vrtić, njih 189, a što, napominju iz Grada, znači porast upisane djece za 19,5 posto u posljednje dvije godine. — Otvaranje novih jasličkih grupa investicija je vrijedna 1,7 milijuna kuna, a stvoreni su uvjeti za rad dviju novih jasličkih grupa koje su primile 22 djece. Projekt je s 400 tisuća kuna sufinancirala Uprava za otoke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Želimo još urediti vanjsko igralište i proširiti kapacitet što planiramo za sljedeće obračunsko razdoblje, istaknula je gradonačelnica Marković.

Ravnateljica vrtića pozvala na poštivanje uputa i preporuka HZJZ-a
Ravnateljica vrtića Caglević uz poziv na današnje otvaranje obnovljenoga vrtića, koje će biti upriličeno s početkom u 16.30 sati, istaknula je i važnost poštivanja uputa i preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, a koje se odnose na trenutnu epidemiološku situaciju. Naglasila je tako obvezu nošenja maske za lice, zatim dezinfekciju obuće i ruku kod ulaza te održavanje fizičkoga razmaka od 1,5 metara. Istaknula je kako je zabranjeno dolaziti u bliski fizički kontakt rukovanjem, grljenjem, ljubljenjem ili čestitanjem, a svim sudionicima bit će na ulazu u prostor Dječjega vrtića Mrvica izmjerena tjelesna temperatura.

Obnovljena zgrada Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru, jedan od važnijih projekata Grada Supetra, bit će svečano otvorena danas, 17. rujna, s početkom u 16.30 sati. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije Dječjega vrtića iznosila je 9,1 milijuna kuna, a Grad je u posljednjih godinu i po u predškolski udgoj uložio više od 18 milijuna kuna (Izvor: Dječji vrtić Mrvica www.vrtic-mrvica.hr)

Podjelite:

You may also like...