Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas je Petrovo: Supetar slavi Dan grada i blagdan svojega zaštitnika

Danas, 29. lipnja, slavi se Petrovo, svetkovina apostolskih prvaka Petra i Pavla. Posebno svečano bit će u našem gradu Supetru koji danas slavi Dan grada i blagdan svojega zaštitnika.

Program proslave Dana grada Supetra započet će u 10.30 sati svečanom sjednicom Gradskoga vijeća. Središnji dio bit će dodjela priznanja grada Supetra. Nagradu Grada za životno djelo dobit će Ivan Pavišić, osnivač i dugogodišnji predsjednik Radio kluba “Vidova gora” za njegov rad s generacijama mladih radioamatera.

Skupna nagrada Grada bit će dodijeljena Bračkom kulturnom društvu “Ciciljona”, i to za kontinuirani rad na promicanju i unaprjeđenju folklorne baštine Supetra i Brača. Plaketa Grada uručit će se mladom supetarskom pijanistu svjetskoga glasa Tomislavu Damjanoviću.
U 19.00 sati u crkvi Navještenja Marijina slavit će se svečana euharistija koju će u zajedništvu s bračkim svećenicima predvoditi hvarski biskup mons. dr. Petar Palić. Crkveno slavlje završit će procesijom s kipovima apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla ulicama grada i po obali.

U 22.00 sata koncert na supetarskoj rivi održat će Željko Bebek, ikona hrvatske pop-rock glazbe.

svečano misno slavlje u crkvi Navještenja Marijina u Supetru danas, 29. lipnja, na Petrovo predvodit će hvarski biskup mons. dr. Petar Palić (foto: J. Bašić)

svečano misno slavlje u crkvi Navještenja Marijina u Supetru danas, 29. lipnja, na Petrovo predvodit će hvarski biskup mons. dr. Petar Palić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...