Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Danas se otvara 3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina; sudjeluje trinaest zemalja, a hrvatskoj reprezentaciji ruku će dati i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban

Od 10. do 13. listopada Postira će ponovno biti domaćin 3. Svjetskoga prvenstva u branju maslina na otoku Braču, koje će se održati u organizaciji Turističke zajednice općine Postira i tamošnje Poljoprivredne zadruge. Ove godine smotra će okupiti sudionike iz 13 zemalja.

Promocija maslinarstva i onoga što se veže uz tu djelatnost
— Nakon izuzetno uspješnoga prvoga i drugoga izdanja Svjetskoga prvenstva u branju maslina 2017. i 2018., Turistička zajednica općine Postira i Poljoprivredna zadruga Postira, uz podršku općine Postira, organiziraju treće Svjetsko prvenstvo u branju maslina. Manifestacija je to koja će se održati s ciljem promidžbe maslinarstva i svime što se veže uz njega. Sudionici će biti mediteranske zemlje sa tradicijom u proizvodnji maslinovoga ulja, ali i ostale koje nemaju niti jedno stablo masline, no imaju poveznicu s maslinama i maslinovim uljem, poručili su iz Turističke zajednice u Postirima, najavljujući događaj koji započinje večeras u 19.00 sati u hotelu Pastura.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban
Za hrvatsku reprezentaciju ove godine nastupat će splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zatim blogerica Danijela Dvornik, novinarka HRT-a Franka Jović Tonkli i rukometaš Petar Metličić. Prema najavama organizatora, na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovat će, uz domaćine, i reprezentacije iz Poljske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Engleske, Slovenije, Crne Gore, Tunisa, Francuske, Belgije, Južnoafričke Republike, SAD–a i Slovačke.

Večer proglašenja pobjednika u subotu u hotelu Pastura
Natjecanje u berbi maslina započet će u petak, 11. listopada, u masliniku Sv. Josipa na Glavici u 11.00 sati, i to tradicionalno ručno branje “na sakete”, a bit će održan i kviz o poznavanju maslina i maslinovih ulja. Od 15.30 sati vaganje i prerada maslina bit će u Poljoprivrednoj zadruzi Postira, dok će u večernjim satima biti predstavljanje i kušanje francuskih sireva i vina u hotelu Pastura. Večer proglašenja pobjednika najavljena je za subotu, 12. listopada, u 18.00 sati u hotelu Pastura.

3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina na otoku Braču održat će se od 10. do 13. listopada u Postirima u organizaciji Turističke zajednice i Poljoprivredne zadruge

Podjelite:

You may also like...