PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

DANI REGIONALNOGA RAZVOJA I EU FONDOVA Danica Baričević iz Šibenika: Želja nam je upoznati se s mogućnostima apliciranja obrtnika na natječaje za EU fondove. To je posebno od važnosti za otočno obrtništvo, kao i ruralni razvoj naše županije

— S ciljem jačanja razvojnoga potencijala svih hrvatskih regija Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine organizira konferenciju Dani regionalnoga razvoja i EU fondova koja počinje danas, 5. listopada, u turističkome naselju “Amadria Park” konferencijski centar hotela “Ivan” u Šibeniku.

Na konferenciji će sudjelovati i predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević
Najavljujemo ovaj događaj jer će na njemu sudjelovati i Danica Baričević iz Supetra, potpredsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, ujedno i predsjednica Udruženja obrtnika Brač. — Kao potpredsjednica Obrtičke komore Splitsko-dalmatinske županije želim istaknuti zadovoljstvo što ću moći nazočiti konferenciji Dani regionalnog razvoja i EU fondova. Bitna su nam predavanja koja ćemo čuti ovdje u Šibeniku, posebno za obrtnike na području Splitsko-dalmatinske županije i upoznati obrtnike s mogućnostima apliciranja na natječaje za EU fondove. To je posebno od važnosti za otočno obrtništvo te ruralni razvoj naše županije, poručila nam je iz Šibenika Baričević.

Razmjena iskustva o korištenju fondova i izazovima s kojima se suočavaju
Konferencija će okupiti brojne načelnike, gradonačelnike i župane koji će u izravnoj komunikaciji s predstavnicima tijela koje rade na provedbi Europskih strukturnih i investicijskih fondova razmijeniti iskustva o korištenju fondova i izazovima s kojima se suočavaju. U uvodu u konferenciju sudionike će pozdraviti Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uvodno će se okupljenima obratiti i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Cilj je pomoći jedinicama lokalne samouprave u korištenju sredstava iz europskih fondova
Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imat će priliku izravno postaviti pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj tih radionica je pomoći jedinicama lokalne i područne samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova, poručili su iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ministri će predstaviti planove za korištenje EU fondova
U središnjem dijelu konferencije, nakon uvodnih govora domaćina te predstavljanja ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome “Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku” održat će se panel “EU fondovi – izazovi za budućnost”, u kojemu će ministri predstaviti planove za korištenje EU fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru.

Sajam EU fondova namijenjen je građanima
Dani regionalnoga razvoja i EU fondova završit će u nedjelju, 6. listopada, Sajmom EU fondova koji će se održati na Trgu Pavla Šubića 1 s početkom u 10.00 sati. Sajam EU fondova namijenjen je građanima koji će iz prve ruke imati priliku upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Na konferenciji Dani regionalnoga razvoja i Eu fondova, koja će se održati 5. i 6. listopada u Šibeniku, sudjelovat će i predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević (izvor: razvoj.gov.hr)

Na konferenciji Dani regionalnoga razvoja i Eu fondova, koja će se održati 5. i 6. listopada u Šibeniku, sudjelovat će i predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević, koja će na tom događaju sudjelovati i kao potpredsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije (izvor: razvoj.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...