Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Doznajte o čemu će sve raspravljati i odlučivati vijećnici Općinskoga vijeća u Pučišćima na današnjoj 15. sjednici vijeća

Pod predsjedanjem Stjepana Kusanovića, predsjednika Općinskoga vijeća općine Pučišća, danas, 19. prosinca, održat će se 15. sjednica toga vijeća u vijećnici zgrade Općine u Pučišćima. Sjednica je najavljena za 18.00 sati.

O programu građenja komunalne infrastrukture u 2020. godini
Na dnevnom redu pred vijećnike će se naći brojni prijedlogi odluka, a posebno će biti zanimljiva odluka o donošenju Proračuna za 2020. godinu na prijedlog načelnikaa Općine Marina Kaštelana. Osim toga, vijećnici će raspravljati o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Programa građenja komunalne infrastrukture na području Općine za 2019. godinu, kao i o programu građenja komunalne infrastrukture u 2020. godini te o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Općine za 2019. godinu te njezinu održavanju u 2020. godini.

Vijećnici će odlučivati i o sredstvima za financiranje političkih stranaka
Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Programa socijalne skrbi Općine u 2019. godini, zatim prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi za 2019. godinu te prijedlog Odluke o izmjeni Programa javnih potreba u sportu za 2019. godinu. Vijećnici će odlučivati i o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću i nezavisnih vijećnika za 2019. i 2020. godinu.

Kome će privremeno biti ustupljene javne površine?
U središtu pozornosti bit će donošenje Proračuna za sljedeću godinu, ali će se donijeti i Odluka o izmjenama i dopunama općinskog Proračuna za ovu godinu. Na dnevnom redu naći će se i prijedlog Godišnjega plana razvoja sustava civilne zaštite na području Općine za sljedeću godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Vijećnici će odlučiti i kome će privremeno na korištenje biti ustupljene javne površine na području Općine, kao i određene izmjene o zakupu poslovnoga prostora.

Pred vijećnicima programi socijalne skrbi, javnih potreba u kulturi i sporta
O programu socijalne skrbi Općine za 2020. godinu, javnim potrebama u kulturi te u sportu za sljedeću godini također će odlučivati vijećnici, kao i prijedlogu Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Split za nadolazeću godinu. Bit će riječi i o programu poticanja razvoja poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede na području Općine za 2020. godinu. Vijećnici će biti upoznati s projekcijama općinskoga proračuna za 2021. i 2022. godinu te Planom razvojnih programa u Općini u razdoblju od 2020. do 2022. godine.

Pod predsjedanjem Stjepana Kusanovića, predsjednika Općinskoga vijeća općine Pučišća, danas, 19. prosinca, održat će se 15. sjednica toga vijeća u vijećnici zgrade Općine u Pučišćima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...