Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dračevica danas slavi blagdan svojih nebeskih zaštitnika sv. Kuzme i Damjana

Dračevica danas, 26. rujna, slavi blagdan svojih nebeskih zaštitnika sv. Kuzme i Damjana. Svečano će biti danas u toj bračkoj župi, a mnogi će otočani prema starom dobrom običaju pohoditi to mjesto o njihovoj fjeri i dobro se zabaviti.

Novi župnik don Marko Plančić predvodi prijepodnevnu misu
Crkveno slavlje održat će se u 10.00 sati kada će misu u tamošnjoj župnoj crkvi slaviti novi župnik don Marko Plančić, koji je s početkom ovoga mjeseca prrema odluci hvarskoga biskupa mons. Petra Palića preuzeo upravljanje tom župom.

Središnje misno slavlje s procesijom predvodi novi supetarski župnik
Središnje euharistijsko slavlje počinje u 17.00 sati, a njime će predsjedati župnik gradske župe sv. Petra u Supetru don Pavao Gospodnetić. Tradicionalno će na kraju biti održana i svečana procesija s kipovima svetaca ulicama mjesta.

današnje crkveno slavlje nebeskih zaštitnika sv. Kuzme i Damjana završit će svečanom procesijom s kipovima svetaca ulicama mjesta (foto: iz arhive)

današnje središnje crkveno slavlje nebeskih zaštitnika sv. Kuzme i Damjana završit će svečanom procesijom s kipovima svetaca ulicama mjesta (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...