Evo kako će Boljani i Murvičani proslaviti u četvrtak blagdan Gospe od sniga i Dan općine Bol

U četvrtak, 5. kolovoza, Boljani i Murvičani proslavit će blagdan Gospe Snježne, poznatiji kao Gospa od sniga, i Dan Općine Bol. Istoga dana slavi se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Dan je to sjećanja na oslobodilačku vojnoredarstvenu akciju Oluja koja se dogodila prije 26 godina.

Program će početi polaganjem vijenaca
Općina Bol proteklih dana objavila je program proslave blagdana Snježne Gospe i Dana Općine. Program obilježavanja počet će u 10.00 sati polaganjem vijenca na spomenik palima za Hrvatsku kod dominikanskoga samostana. Pola sata poslije vijenac će biti položen kod biste Joze Bodlovića u središtu mjesta.

Dodjela javnih priznanja Općine Bol
Tradicionalno uz Dan Općine održat će se i svečana sjednica Općinskoga vijeća s početkom u 11.00 sati. Prema objavljenom programu, na sjednici će se dodijeliti ovogodišnja javna priznanja Općine Bol prema odluci Općinskoga vijeća.

Središnje misno slavlje u samostanskoj crkvi
Crkveno slavlje održat će se u 20.00 sati u samostanskoj crkvi kada je na programu svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje. Pučka fešta završit će vatrometom koji je najavljen za 23.00 sata. Ove godine zbog provođenja mjera za suzbijanje zaraze koronavirusom neće biti organizirane nikakve javne svečanosti, a u večernjim satima, kako su potvrdili iz Općine, neće se održati prigodni koncert zabavne glazbe.

Načelnica i predsjednik vijeća građanima čestitali blagdan
— Građanima Bola i Murvice, prijateljima i gostima, čestitamo nadolazeći blagdan. Želimo vam da ga proslavite dostojanstveno i u miru, poručili su bolska načelnica Katarina Marčić i predsjednik Općinskoga vijeća Tonči Buljan.

Bol (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...