Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Finale WTA teniskoga turnira u Bolu: Slovenka Tamara Zidanšek i Španjolka Sara Sorribes Tormo igraju od 20.05 sati na središnjem terenu Bluesun teniskoga centra

Slovenka Tamara Zidanšek i Španjolka Sara Sorribes Tormo borit će se danas, 9. lipnja, u finalu WTA teniskoga turnira koji se od 4. do 9. lipnja igra u Bluesun teniskom centru u Bolu. Bit će to veliko finale WTA Croatia Bol Opena. Uvod u finalni meč priredit će naša pjevačica Nina Badrić od 19.00 sati, dok će poslije finala u ceremoniji zatvaranja ovogodišnjega bolskoga teniskog turnira nastupiti pijanistica Lola Astanova.

detalj s teniskoga meča između Slovenke Tamare Zidanšek i Švicarke Timee Bacsinszky u kojem je slavila Slovenka s 2:0 (foto: J. Bašić)

detalj s teniskoga meča između Slovenke Tamare Zidanšek (WTA – 60.) i Švicarke Timee Bacsinszky (WTA – 94.) u kojem je slavila Slovenka s 2:0 (foto: J. Bašić)

Slovenka Zidanšek, prošlogodišnja pobjednica WTA turnira u Bolu, svladala je u subotu, 8. lipnja, Kaju Juvan (WTA – 131.) koja je priredila gotovo senzaciju. U tvrdom meču koji je trajao nešto više od 2 sata, prvi set dobila je Španjolka 6:2, a drugi i treći Slovenka rezultatom 7.5, 7:5. Zanimljivo da je treći set vodila Kaja s 4:0 i 5:2, ali je iskusna Zidanšek preokrenula igru u svoju korist i zasluženo slavila. — Naša je zemlja mala i velika je stvar kad se na jednom turniru nađu dvije jake natjecateljice. Znala sam da će ovo biti najteži meč do sada. Na 5:3 u trećem setu znala sam da moram dati sve od sebe. Čestitke Kaji, rekla je Tamara Zidanšek poslije meča kojim je izborila nastup u finalu teniskoga turnira.

Slovenka Tamara Zidanšek, prošlogodišnja pobjednica WTA turnira u Bolu, i ove je godine u finalu WTA turnira (foto: J. Bašić)

Slovenka Tamara Zidanšek, prošlogodišnja pobjednica WTA turnira u Bolu, i ove je godine u finalu WTA turnira koje se igra danas, 9. lipnja, na središnjem teniskom terenu (foto: J. Bašić)

U drugom polufinalu nije bilo neizvjesnosti. Španjolka Sara Sorribes pobijedila je Annu Karolinu Schmiedlovu s 2:0 u setovima, i to 6:4, 6:0. U finalu parova slavile su Mandy Minella i Timea Bascinszky koje su pobjedile Renatu Voracovu i Corneliju Lister rezultatom 0:6, 7:3 (3), 10:4.

Na finalnom meču od 20.05 očekuje se i veći broj posjetitelja. Boljanima i njihovim gostima ponuđene su besplatne ulaznice i za finale bolskoga turnira. Vlasnici turističkih vlakića, obrti “Frane” i “Ferata” danas će u 18.00 i 18.40 sati od benzinske stanice na bolskoj rivi do teniskoga stadiona besplatno prevoziti zainteresirane na finalni meč. Za besplatnu vožnju bit će dovoljno pokazati ulaznicu za finale. Oni pak koji neće do centralnoga terena, finalni meč moći će pratiti i preko video-zida u središtu Bola. Osim toga, HRT će na Drugom programu izravno prenositi finale WTA turnira u Bolu.

švicarska igračica Timea Bascinszky, 94. na ljestvici WTA, izgubila je od Tamare Zidanšek u petak 7. lipnja rezultatom 2:0 u setovima (foto: J. Bašić)

švicarska igračica Timea Bascinszky, 94. na ljestvici WTA, izgubila je od Tamare Zidanšek, 60. igračice svijeta, u petak 7. lipnja, rezultatom 2:0 u setovima (foto: J. Bašić)

detalj s teniskoga WTA turnira u Bolu koji se ogra od 4. do 9. lipnja u Bluesun teniskom centru (izvor: bolopen.com)

detalj s teniskoga WTA turnira u Bolu koji se ogra od 4. do 9. lipnja u Bluesun teniskom centru (izvor: bolopen.com)

Podjelite:

You may also like...