Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Klesarska škola izlaže radove prijavljene na natječaj za nagradu “Tripun Bokanić”

“Oris” – Kuća arhitekture i Klesarska škola iz Pučišća organizatori su izložbe koja će u četvrtak, 12. prosinca, biti otvorena u Zagrebu. Riječ je o izložbi radova prijavljenih na natječaj za nagradu “Tripun Bokanić”, a otvorenje je najavljeno u “Orisu” (Kralja Držislava 3) za 18.00 sati.

Nagrada po vrsnom klesaru i graditelju iz Pučišća
Nagrada “Tripun Bokanić” pokrenuta je početkom ove godine u suradnji Klesarske škole Pučišća i “Oris” – Kuće arhitekture. Nagradom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu ostvarena u 2017. i 2018. godini. Nagrada je dobila naziv po vrsnom klesaru i graditelju, rodom iz Pučišća, koji je zaslužan i za nadogradnju zvonika trogirske katedrale Sv. Lovre.

Na natječaj pristiglo više od 50 prijava
Na natječaj za nagradu pristiglo je više od 50 prijava, a radove je vrednovao ocjenjivački sud u čijem su sastavu bili akademik Nikola Bašić, dipl. ing. arh., prof. Nenad Fabijanić, dipl. ing. arh., akademik Dinko Kovačić, dipl. ing. arh. te Zdravko Matijašić, majstor klesar i umirovljeni savjetnik u klesarskoj radionici Klesarske škole Pučišća.

Svjedočite iznimnim djelima vrsnih arhitekata, klesara i kipara
— Svi dragi pratitelji koji se nađu u blizini ove jedinstvene ustanove u centru čarobnoga ‘adventskog’ Zagreba pozvani su i dobrodošli svjedočiti iznimnim djelima vrsnih arhitekata, građevinara, klesara, kipara i ostalih umjetnika – stvaratelja u kamenu, stoji u pozivu Klesarske škole.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta glavni pokrovitelj izložbe
Glavni pokrovitelj izložbe je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a uz ostale, pokrovitelji su i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Zagreb, Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatska gospodarska komora. Izložba će se moći razgledati od četvrtka, 12. prosinca, do ponedjeljka, 16. prosinca.

Nagrada “Tripun Bokanić” pokrenuta je početkom ove godine u suradnji Klesarske škole Pučišća i “Oris” – Kuće arhitekture, a njom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu ostvarena u 2017. i 2018. godini.

Podjelite:

You may also like...