Marčelo Štambuk sazvao sjednicu Općinskoga vijeća u Selcima. Sudjelovanje omogućeno samo općinskoj upravi, načelniku i snimatelju. U obrazloženju navedeno: Zbog ograničenoga prostora

Predsjednik Općinskoga vijeća općine Selca Marčelo Štambuk sazvao je za danas, 24. studenoga, 6. sjednicu predstavničkoga tijela građana koja će se održati u općinskoj vijećnici u Selcima.

Sazivanje sjednice selačkoga parlamenta tražili su još 20. listopada Nezavisni vijećnici nositelja liste Jure Trutanića, obavijestivši o tome općinskoga načelnika Ivana Marijančevića i pročelnika općinske uprave Petra Bezmalinovića. No, unatoč obrazloženomu zahtjevu trojice vijećnika, sjednica nije sazvana u roku koji propisuje Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi.

Načelnik će podnijeti izvještaj o radu za polugodišnje razdoblje
Štambuk je odlučio da će se sjednica predstavnika građana održati danas, a pred vijećnicima će se naći 20 točaka dnevnoga reda. Vijećnici će na početku usvojiti zapisnike s 2., 4. i 5. sjednice Općinskoga vijeća. Vijećnicima će zatik biti podnesen izvještaj komisije za proračun i financije o donesenim zaključcima s 1. sjednice koja je održana 16. rujna. Načelnik Marijančević podnijet će izvještaj o radu za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine. Nezavisni vijećnici upozoravali su da načelnik o svome radu vijećnike nije izvijestio u roku koji propisuje zakon i statut te ga pozvali da poštuje zakonske odredbe.

O općinskim sredstvima za vatrogasni dom
Zanimljivo, na dnevnom redu sjednice naći će se i odluka o podnošenju izvješća o stanju dugovanja i potraživanja Općine Selca, kao i rasprava o stanju vlastitih sredstava u projektu izgradnje vatrogasnoga doma. Upravo su nezavisni vijećnici u zahtjevu za sazivanjem sjednice inzistirali da se raspravlja na vijeću o sredstvima koja bi općina trebala osigurati za taj središnji projekt. Bit će riječi i o stavljanju u funkciju aplikacije “pametno oko”, što su također predlagali Trutanićevi nezavisni vijećnici. Njihov je prijedlog i da se raspravlja o problematici nepropisnoga odlaganja krupnoga i građevinskoga otpada. Na sjednici će se analizirati i troškovi manifestacije “Kulturno lito 2021.”. Vijećnici će donijeti odluku i o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu, kao i za dužnosnike Općine Selca. Raspravljat će se i o stanju nekadašnjega hotela Galeb u Povljima.

Sjednica nije otvorena za predstavnike medija
U obrazloženju uz dnevni red naglašena je i važnost poštivanja mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite. Tako se članove vijeća podsjeća na odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznoga testiranja koja se odnosi i na službenike i namještenike u lokalnoj samoupravi. Treba dodati i da sjednica Općinskoga vijeća neće biti otvorena za javnost, pa niti za predstavnike medija. Evo što su naveli u obrazloženju: — Zbog ograničenoga prostora na sjednici predstavničkoga tijela nije dozvoljeno sudjelovanje drugim osobama osim djelatnika općinske uprave, općinskoga načelnika i snimatelja.

predsjednik Općinskoga vijeća Marčelo Štambuk (prvi s lijeve strane) – općinski načelnik Ivan Marijančević – odsutna pročelnica Jedinstvenoga upravnoga odjela Karmela Šegvić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...