Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

“Marko Vušković, Supetranin svjetskoga glasa”

Monografija “Marko Vušković, Supetranin svjetskoga glasa” Marije Barbieri, u izdanju Narodne knjižnice Supetar, bit će predstavljena danas, 5. listopada, u 19.30 sati u Galeriji Ivan Rendić u Supetru. Monografiju će supetarskoj publici predstaviti Marija Barbieri i Gita Dragičević.

Pjevanje je diplomirao na Bečkom Konzervatoriju
Marko Vušković rođen je u Supetru 21. srpnja 1877. godine, a umro je u Zagrebu 24. veljače 1960. godine. Gimnaziju je završio u Splitu, a pjevanje diplomirao na Bečkom Konzervatoriju. Bio je prvak opere Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu i najveći hrvatski dramski bariton.— Monografija Marije Barbieri o Marku Vuškoviću napokon će popuniti prazninu u saznanju o veličini jednoga velikana operne umjetnosti u Hrvatskoj i srednjoj Europi u prvoj polovici 20. stoljeća, napisao je dirigent prof. Vladimir Kranjčević.

Marija Barbieri radila je na prikupljanju materijala o tom Supetraninu
O tom istaknutomu Supetraninu predavanje u gradskoj knjižnici održano je još u kolovozu 1994. godine. Oda tada je Marija Barbieri radila na prikupljanju materijala. — Za njeno izdavanje moramo zahvaliti dr. Marku Vuškoviću, pjevačevu unuku, i njegovoj supruzi Ani, sveučilišnim profesorima koji žive i rade u SAD–u i koji su nam svojom bogatom donacijom to omogućili, poručili su iz Turističke zajednice grada Supetra, a najava predstavljanja vrijedne monografije objavljena je na facebook stranici TZ grada Supetra.
— Zahvalu dugujemo i Turističkoj zajednici Grada Supetra koja nas je također podržala u našim nastojanjima. Pomoć očekujemo i od Grada Supetra i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, objavljeno je u najavi ovoga događaja.

predstavljanje monografije bit će upriličeno danas, 5. listopada, u Galeriji Ivan Rendić u Supetru

predstavljanje monografije o Supetraninu svjetskoga glasa, Marku Vuškoviću, bit će upriličeno danas, 5. listopada, u Galeriji Ivan Rendić u Supetru

Podjelite:

You may also like...