Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Na valovima tišine” u Galeriji sv. Ante

Akademski slikar Ivo Kličinović predstavit će se danas, 20. srpnja, izložbom slika “Na valovima tišine” u Galeriji sv. Ante u Postirima. Izložba će biti upriličena u sklopu programa 24. Postirskog lita, u organizaciji tamošnje Turističke zajednice. Izložbu će u 21.00 sat otvoriti profesorica povijesti umjetnosti Sanja Nejašmić.

— Ivo Kličinović sretni je slikar mora, morskih pejzaža, čudesnih mijena mora, otoka i obale. Opus posvećen moru akademskoga slikara Ive Kličinovića zadivljujući je, privlačan je i lijep, izrazitog kolora, napisao je u predgovoru popratnoga kataloga Miroslav Pelikan.

Autor predgovora ističe da je Kličinović suvremeni hrvatski likovni umjetnik koji se posljednjih nekoliko godina istaknuo nizom slika posvećenih moru. — More silno privlači pomorce, ribare, pustolove, pjesnike, slikare, ali i posve običnoga čovjeka, koji doista uvijek ostaje zapanjen pri susretu s morem, oduševljen njegovom veličinom i naslućujućom snagom, uspavanom ljepotom. Ivo Kličinović pronašao je u motivima mora, otoka i maslina, neiscrpno vrelo inspiracije, nepresušnu imaginaciju, zapisao je Pelikan u predgovoru.

Ivo Kličinović rođen je 1972. godine u Splitu. Završio je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama, uglavnom s motivima mora, otoka i priobalja.

izložba "Na valovima tišine" akademskoga slikara Ive Kličinovića bit će otvorena danas, 20. srpnja, u Galeriji sv. Ante u Postirima

izložba “Na valovima tišine” akademskoga slikara Ive Kličinovića bit će otvorena danas, 20. srpnja, u Galeriji sv. Ante u Postirima

Podjelite:

You may also like...