“Na valovima tišine” u Galeriji sv. Ante

Akademski slikar Ivo Kličinović predstavit će se danas, 20. srpnja, izložbom slika “Na valovima tišine” u Galeriji sv. Ante u Postirima. Izložba će biti upriličena u sklopu programa 24. Postirskog lita, u organizaciji tamošnje Turističke zajednice. Izložbu će u 21.00 sat otvoriti profesorica povijesti umjetnosti Sanja Nejašmić.

Ivo Kličinović sretni je slikar mora, morskih pejzaža, čudesnih mijena mora, otoka i obale. Opus posvećen moru akademskoga slikara Ive Kličinovića zadivljujući je, privlačan je i lijep, izrazitog kolora, napisao je u predgovoru popratnoga kataloga Miroslav Pelikan.

Autor predgovora ističe da je Kličinović suvremeni hrvatski likovni umjetnik koji se posljednjih nekoliko godina istaknuo nizom slika posvećenih moru. More silno privlači pomorce, ribare, pustolove, pjesnike, slikare, ali i posve običnoga čovjeka, koji doista uvijek ostaje zapanjen pri susretu s morem, oduševljen njegovom veličinom i naslućujućom snagom, uspavanom ljepotom. Ivo Kličinović pronašao je u motivima mora, otoka i maslina, neiscrpno vrelo inspiracije, nepresušnu imaginaciju, zapisao je Pelikan u predgovoru.

Ivo Kličinović rođen je 1972. godine u Splitu. Završio je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama, uglavnom s motivima mora, otoka i priobalja. (JADRAN BAŠIĆ)

izložba "Na valovima tišine" akademskoga slikara Ive Kličinovića bit će otvorena danas, 20. srpnja, u Galeriji sv. Ante u Postirima

izložba “Na valovima tišine” akademskoga slikara Ive Kličinovića bit će otvorena danas, 20. srpnja, u Galeriji sv. Ante u Postirima

You may also like...