PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije obilježit će u utorak, 22. rujna, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

O značaju pravilne reakcije društva na pojavu nasilja nad ženama
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban zajedno s predstavnicima Povjerenstva i policijskih službenika Odjela prevencije uz angažman Mobilnoga preventivnog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske u direktnoj komunikaciji s građanima upoznat će ih sa sadržajem i ciljevima zajedničkoga projekta “Lily” i ukazati im na značaj pravilne reakcije društva na pojavu nasilja nad ženama, zadaće policije pri dojavi nasilja i potrebu međuresorne suradnje svih državnih i javnih tijela.

Pripremljen letak s naslovom “Prekinimo šutnju”
Tim povodom pripremljen je i prigodni letak o uzrocima nasilja nad ženama s naslovom “Prekinimo šutnju”. U letku su, između ostaloga, pojašnjene vrste nasilja nad ženama prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Isto tako, navedeni su i kontakti na koje se žrtve mogu javiti i prijaviti nasilje. Upozoreno je kako nasilje prema ženama spada u najteže oblike rodno utemeljenoga kršenja ljudskih prava.

Obilježavanju će nazočiti i Danica Baričević
Obilježavanju Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama nazočit će i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije saborska zastupnica Danica Baričević. Program će se održati na dnu Marmontove ulice s početkom u 12.00 sati.

U obilježavanju Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama koje će biti upriličeno u utorak, 22. rujna, u Splitu s početkom u 12.00 sati, sudjelovat će i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Splitsko-dalmatinskoj županiji saborska zastupnica Danica Baričević (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...