PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Najavljena sjednica Gradskoga vijeća samo s jednom točkom dnevnoga reda: doznajte o čemu će raspravljati gradski vijećnici

Sjednica Gradskoga vijeća grada Supetra, 27. u nizu, najavljena je za danas, 9. listopada, u 17.15 sati u prostorima gradske vijećnice u Supetru. Sjednicu je sazvala predsjednica toga vijeća Danijela Kirigin, a predlagatelj dnevnoga reda je gradonačelnica Ivana Marković.

Kako će grad Supetar postupiti nakon naredbe Državnoga inspektorata
Zanimljivo, ali gradski oci raspravljat će samo o jednoj točki dnevnoga reda, a koja glasi “Raspravljanje o problematici odlaganja otpada na odlagalištu Kupinovica”. Sjednica Gradskoga vijeća potaknuta je događanjima oko rješavanja pitanja gradskoga odlagališta otpada, a u povodu čega je 30. rujna Grad Supetar posjetio i Državni inspektorat, utvrrdivši kako Grad Supetar nije postupio prema odredbi Zakona o održivom gospodarenju otpadom, odnosno nije započeo s preuzimanjem otpada s cijeloga otoka Brača. Rješenjem Inspektorata Gradu Supetru naređeno je da u roku od 7 dana otkloni nepravilnosti.

Nadzorni odbor gradske tvrtke poziva Grad da preispita Zaključke i Odluke Gradskoga vijeća
U međuvremenu zasjedao je i Nadzorni odbor gradske tvrtke Komunalno društvo Grad, i to 24. rujna, i koji traži od Grada da preispita Zaključke i odluke Gradskoga vijeća kako bi navedena tvrtka izbjegla plaćanje financijskih kazni zbog nepostupanja sukladno odredbama navedenoga Zakona. I tu je tvrtku pohodio Državni inspektorat, i to 20. rujna, utvrdivši kako ta gradska tvrtka nije započela s preuzimanjem miješanoga komunalnoga otpada prikupljenoga na području ostalih bračkih općina.

Ustavnom sudu Grad Supetar podnio tužbu
Grad Supetar podnio je i Zahtjev Ustavnome sudu da preispita je li Zakon o održivom gospodarenju otpadom suglasan s Ustavom Republike Hrvatske.

sjednica Gradskoga vijeća grada Supetra sazvana je za danas, 9. listopada, u vijećnici zgrade grada Supetra (izvor: gradsupetar.hr)

sjednica Gradskoga vijeća grada Supetra sazvana je za danas, 9. listopada, u vijećnici zgrade grada Supetra (izvor: gradsupetar.hr)

Podjelite:

You may also like...