Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Najavljena sjednica Općinskoga vijeća u Bolu; zamjenik načelnika dao ostavku

Općinsko vijeće u Bolu ponovno će zasjedati. Ovaj put u četvrtak, 18. srpnja, u 19.00 sati u uredu bolske Općine na poziv predsjednika Općinskoga vijeća Matka Bakovića koji je sjednicu najavio 10. srpnja. Bit će to 4. sjednica toga vijeća u ovoj građanskoj godini. Prema pozivu na sjednicu Općinskoga vijeća, devet je točaka dnevnoga reda.

U uvodu u najavljenu sjednicu Općinskoga vijeća, vijećnici će usvojiti zapisnik s treće sjednice toga vijeća, a zatim kao i redovito postavljati vijećnička pitanja načelniku općine Tihomiru Marinkoviću koji će prethodno podnijeti usmeno izvješće o svojem radu od posljednje sjednice Općinskoga vijeća.

Vijećnici će raspravljati i donijeti odluke o završnom računu u 2018. godini za Komunalno javno poduzeće Grabov rat d.o.o., zatim Centar za kulturu općine, Dječji vrtić Mali princ i općinsku knjižnicu Hrvatska čitaonica. Bit će usvojen i završni račun za prošlu godinu za Dobrovoljno vatrogasno društvo Bol, kojemu će, osim toga, biti dana i suglasnost za zaduženje i davanje jamstva. Važna točka dnevnoga reda bit će donošenje odluke o davanju javnih priznanja Općine za 2019. godinu, a temeljen raspisanoga natječaja od 10. lipnja.

Najavljenu sjednicu Općinskoga vijeća sigurno je zasjenila nedavna ostavka zamjenika općinskoga načelnika Jakova Okmažića koju je, kako je javio portal boljani.info, dao iz osobnih razloga. Moguće je da će o tome nešto biti riječi i na sjednici Općinskoga vijeća, iako službeno ostavka zamjenika općinskoga načelnika nije uvršena niti kao obavijest u dnevni red.

S obzirom na Poslovnik općinskoga vijeća, moguće je da će se na početku sjednice preko izmjena i dopuna dnevnoga reda, i ostavka Okmažića uvrstiti u 4. sjednicu općinskih otaca. Ono što je ipak sigurno je sljedeće; dopunski izbori za zamjenika načelnika neće se provesti, a bolski načelnik Tihomir Marinković nastavit će s obavljanjem dužnosti do isteka mandata, a to znači do svibnja 2021. godine.

sjednica Općinskoga vijeća u Bolu najavljena je za četvrtak, 18. srpnja (foto: J. Bašić)

sjednica Općinskoga vijeća u Bolu, 4. ove godine, najavljena je za četvrtak, 18. srpnja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...