Salon namještaja DC DESIGN - U poslovnoj zoni Malačnica na staroj adresi ELEKTRE C, - Malačnica 16, 21400 Supetar

Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Najavljujemo proslavu Gospe Karmelske u Selcima; evo tko predvodi središnje slavlje župne svetkovine

Župa Gospe Karmelske u Selcima, odana i vjerna Blaženoj Djevici Mariji, uskoro slavi svoju župnu svetkovinu, Gospu Karmelsku koja se ove godine liturgijski spominje u četvrtak, 16. srpnja.

Prijenos kipa iz stare u novu crkvu
Već uobičajeno, slavlje župnoga blagdana najavit će misa u “staroj crkvi” posvećenoj Gospi Karmelskoj koja će se slaviti u predvečerje svetkovine, u srijedu 15. srpnja, u 20.00 sati. Prema selačkoj tradiciji, Gospin kip bit će u procesiji nakon mise prenesen u novu crkvu Krista Kralja na štovanje vjernicima.

Nekadašnji selački župnik don Stanko slavi prijepodnevnu misu
Prijepodnevno blagdansko misno slavlje u 10.30 sati predvodit će generalni vikar Hvarske biskupije don Stanko Jerčić, sadašnji župnik u Jelsi na susjednom otoku, koji je nekada obnašao i župničku službu u Selcima. Na misi će uputiti svojim nekadašnjim vjernicima i prigodnu poruku o njihovu blagdanu. Središnje koncelebrirano misno slavlje pripast će Selčaninu, umirovljenom hvarskom biskupu mons. Slobodanu Štambuku, koji će glavnu misu s vjernicima služiti u 19.00 sati u crkvi Krista Kralja. Uz biskupa Štambuka, na misi će biti selački župnik don Andro Ursić i pristigli brački svećenici.

Svečana procesija s Gospinim kipom
Crkveno slavlje župne svetkovine završit će svečanom procesijom s kipom Gospe Karmelske ulicama mjesta. Tom će procesijom vjernici iskazati svoje poštovanje prema Gospi i moliti je za svoje osobne i obiteljske potrebe. U tijeku mise i procesije pjevanje će voditi župni zbor Krista Kralja kojim će ravnati Siniša Vuković.

Svečano euharistijsko slavlje župne svetkovine u Selcima 2018. godine predvodio je dosadašnji hvarski biskup mons. Petar Palić koji je imenovan mostarsko-duvanjskim biskupom (foto: arhiva)

Podjelite:

You may also like...