Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Najavljujemo susret Bračana u Zagrebu. Vini Vrsalović: “Promoviramo promišljeni i održivi razvoj otoka kako bi njegove vrijednosti ostale sačuvane”

Susret Bračana koji upriličuje Organizacijski odbor održat će se danas, 21. veljače, u restoranu “Gastro Globus” na zagrebačkom Velesajmu. Ovogodišnji susret i druženje u Zagrebu drugi je susret u nizu, poslije prvoga čiji je inicijator bio Frane Šesnić.

Vini Vrsalović: “Želja nam je očuvati tradicijske vrijednosti i običaje”
— Susret Bračana i prijatelja otoka Brača u Zagrebu nastao je kao ideja povezivanja svih onih koje je životni put odveo s otoka, ali su i dalje ostali srcem vezani za svoj otok. Budući da do sada nije bilo formalnoga okupljanja otočana koji žive i djeluju u Zagrebu i okolici, ideja o povezivanju je došla kao logična. Želja nam je očuvati tradicijske vrijednosti i običaje te ćemo upravo u ovoj prilici staviti važan naglasak na kulturnu i gastro ponudu, poručila nam je Vini Vrsalović, stručna savjetnica u Organizacijskom odboru.

Promoviramo održivi razvoj otoka
— Ponosni na bračke prirodne ljepote, ekološku proizvodnju i kulturno nasljeđe, želimo učiniti i dodatne napore kako bi to sve zadržali i prenijeli na nove generacije. Brač kao otok kamena, vrsnih kipara i klesara sačuvao je pradavnu vještinu ručne obrade kamena. Ovakvim susretima promovirat ćemo promišljeni i održivi razvoj otoka kako bi njegove vrijednosti ostale sačuvane, ali opet u koraku s vremenom i po mjeri suvremenoga čovjeka, naglasila je Vrsalović, govoreći o ciljevima večerašnjeg susreta na koji će pristići Bračani i njihovi prijatelji.

U glazbenom programu posjetitelje će zabavljati Neno Belan
Susret će okupiti Bračane nastanjene u Zagrebu i Bračane koji će pristići s otoka, a najavljen je za 20.00 sati. Osim bogate gastro ponude u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe, okupljene Bračane u glazbenom programu zabavljat će Neno Belan&Fiumens, a nastupit će i band “Naranča”. Mario Rucner, Zagrepčanin, ali veliki zaljubljenik u Brač, koji je na prošlogodišnjoj manifestaciji bio gost iznenađenja i ove će godine zajedno sa svojim prijateljima napraviti posebno iznenađenje uzvanicima. Prema riječima organizatora, prodano je oko 250 ulaznica.

Bračka janjetina već stigla u Zagreb
Doznali smo i da će Bračaneli uživati u posebnim specijaliteti koji se pripremaju. Za gastronomski dio i okus izvorne bračke kuhinje pobrinut će se Josip Vrsalović, vrsni brački kuhar splitskoga hotela “Park” nagrađivani ŠKMER-ovac, pobjednik 6. po redu Dioklecijanove amfore. Vrijedna je informacija organizatora da je još jučer bračka janjetina otputovala prema Zagrebu i večeras će biti ponuđena gostima. Za glavno jelo i desert uzvanicima će se poslužiti također bračke delicije: hrapaćuša, bračka torta i hrustule.

Oko 2.000 Bračana u Zagrebu
O večerašnjem susretu Bračana u Zagrebu u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” HRT-a govorili su danas i članovi Organizacijskoga odbora, upoznavši javnost s večerašnjim programom. Zanimljiv je i podatak da u Zagrebu boravi ili ima stalno mjesto prebivališta oko 2.000 Bračana.

 

Susret Bračana najavljen je za danas, 21. veljače, u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu

Podjelite:

You may also like...