Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NAJAVLJUJEMO SVEČANU SJEDNICU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Dobitnik skupne nagrade je Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”; Danica Baričević: Naučili su nas prihvaćanju, empatiji i pomaganju potrebitima

U prigodi obilježavanja dana Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak, 30. rujna, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održat će se svečana sjednica Županijske skupštine s početkom u 11.00 sati. Tom prigodom župan Blaženko Boban i predsjednik Skupštine Petroslav Sapunar zaslužnim građanima uručit će nagrade Splitsko–dalmatinske županije.
Ono što posebno treba istaknuti u ovoj najavi je i vijest da će se na svečanoj sjednici Županijske skupštine među nagrađenima naći i Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”, čiji su rad, trud i nastojanja prepoznati i u Splitsko-dalmatinskoj županiji te će tako ove godine biti dobitinici županijske skupne nagrade.

Jednoglasno usvojen prijedlog o dodjeli nagrade “Bračkim pupoljcima”
U povodu nadolazeće svečane sjednice razgovarali smo i s vijećnicom županijske skupštine s našega otoka, točnije iz grada Supetra, Danicom Baričević koja je i predložila da se “Bračkim pupoljcima” dodijeli skupna nagrada županije. — Na 24. sjednici Županijske skupštine Splitsko–dalmatinske županije prošao je jednoglasno prijedlog odluke o dodjeli skupne nagrade “Bračkim pupoljcima”, Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju koju sam kao županijska vijećnica predložila. Uz skupnu nagradu bit će dodijeljena i novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna, rekla nam je vijećnica Baričević koja uz još troje vijećnika s otoka, Luciju Puljak, Lovru Kuščevića i Matu Martinića, sudjeluje u radu te važne skupštine, čije se odluke donose i za otok Brač.

Kako ocjenjujete rad Udruge roditelje djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”?
— Rad Udruge smatram izuzetno bitnim za male Bračane s poteškoćama u razvoju, ali i za sve Bračane. Osim što su osigurali kvalitetniji život svojim članovima kroz druženja i terapije, stvorili su mrežu podrške sa svim institucijama, lokanim i regionalnim samoupravama. Naučili su sve nas ostale, od najmanjih do najstarijih, prihvaćanju, empatiji i pomaganju potrebitima. Osim toga, rad Udruge ujedinio je cijeli otok Brač, Dalmaciju, Hrvatsku, vrlo je važna za nas otočane, podržavamo njihov rad i trud od srca.

Podržali ste prosvjed, održan 6. srpnja u trajektnoj luci u Supetru, kojim je Udruga htjela ukazati na važnost da se izmjenom zakonskih odredbi djeci s poteškoćama u razvoju osigura besplatni prijevoz do kopna i nazad? Je li se pitanje izmjena postojećega zakona moglo riješiti znatno prije?
— Naravno da se ovo pitanje moralo i moglo riješiti i davno prije. Prema Zakonu o povlasticama u unutrašnjem prometu, pravo na besplatnu kartu imali su otočki penzioneri, učenici i studenti, ali ne i njihovi vršnjaci s potešoćama u razvoju. U startu je Zakon bio nepotpun, jer je izostavljena jedna kategorija otočkoga stanovništva, na što i “Brački pupoljci” upozoravaju već 10 godina. Vlada Andreja Plenkovića, koji je i sam otočanin, jako je senzibiliziran za otočku problematiku na svojoj sjednici zaključkom je dala preporuku Jadroliniji za povlašteni prijevoz otočkoj djeci s teškoćama u razvoju do usvajanja konačnoga Zakona u Saboru.

Kako se osjećate kao županijska vijećnica s otoka Brača što će “Brački pupoljci” dobiti nagradu?
— Vrlo sam ponosna jer sam sudjelovala u osnivanju te Udruge, pratim i podržavam njezin rad od početka i iskreno smatram da su ovu nagradu itekako zaslužili. “Brački pupoljci” su jedan od razloga mojega uključivanja u aktivnu politiku. Godine 2009. posvetili smo se prvoj organizaciji koncerta na koji smo im uručili ključeve prostora u Splitskoj i početnu novčanu pomoć za rad.

Tradicija humanitarnih akcija nastavlja se i dalje
Vijećnica Danica Baričević izrazila je zadovoljstvo što se tradicija humanitarnih akcija i dalje nastavlja uz vrijedne volontere. O “Bračkim pupoljcima”, može potvrditi i vaš izvijestitelj, govorila je s puno radosti; ponosna i zadovoljna što je prijedlog o dodjeli nagrade toj bračkoj Udruzi jednoglasno usvojen na Županijskoj skupštini. — Tako mi je drago što će dobiti nagradu, rekla nam je i pri završetku našega razgovora, izražavajući radost što će sutra nazočiti tomu svečanomu činu u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Bit će to vrijedno priznanje ne samo za Udrugu, već i one koji na različite načine podržavaju, pomažu i podupiru rad s djecom s teškoćama u razvoju.

- Osigurali kvalitetniji život svojim članovima kroz druženja i terapije, stvorili su mrežu podrške sa svim institucijama, lokanim i regionalnim samoupravama. Naučili su sve nas ostale, od najmanjih do najstarijih, prihvaćanju, empatiji i pomaganju potrebitima. Osim toga, rad Udruge ujedinio je cijeli otok Brač, Dalmaciju, Hrvatsku, vrlo je važna za nas otočane, poručila je županijska vijećnica iz grada Supetra Danica Baričević

– “Brački pupoljci” osigurali su kvalitetniji život svojim članovima kroz druženja i terapije, stvorili su mrežu podrške sa svim institucijama, lokanim i regionalnim samoupravama. Naučili su sve nas ostale, od najmanjih do najstarijih, prihvaćanju, empatiji i pomaganju potrebitima. Osim toga, rad Udruge ujedinio je cijeli otok Brač, Dalmaciju, Hrvatsku, vrlo je važna za nas otočane, poručila je županijska vijećnica iz grada Supetra Danica Baričević.

Podjelite:

You may also like...