Natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva

Natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva još uvijek je otvoren i u tijeku su prijave na LAG Natječaj TO 1.1.1. koji je sukladan mjeri 6.3.1. na nacionalnoj razini, obavijestili su iz ureda LAG-a Brač.

Prihvatljive aktivnosti su ulaganja u modernizaciju rada OPG–a
Natječaj je otvoren do 24. listopada ove godine, a potiče mala poljoprivredna gospodarstva s 15.000 eura bespovratnih sredstava po projektu. — Prihvatljive aktivnosti za ovu mjeru su različita temeljna ulaganja u modernizaciju rada Obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva i povećanje proizvodnoga kapaciteta, od kupnje mehanizacije i životinja, višegodišnjega bilja, uređenje poljoprivrednoga zemljišta i slično, pojasnili su iz LAG-a Brač.

Potiču se i korisnici koji se već bave ekološkom proizvodnjom
U natječaju je, prema obavijesti iz LAG–a Brač, naglasak na ulaganja u diversifikaciju poljoprivredne proizvodnje te se bodovno potiču ulaganja u mediteransko voće, uzgoj koza, magaraca, pčelarstvo i aromatično višegodišnje bilje. Potiču se i korisnici koji se već bave ekološkom proizvodnjom. Prihvatljivi korisnici su, javljaju iz LAG–a, poljoprivrednici s odgovarajućom veličinom poljoprivrednoga gospodarstva, a koji su registrirani na području Brača i koji su spremni ulagati na područje LAG–a Brač.

natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva otvoren je do 24. listopada ove godine, obavijestili su iz LAG-a Brač

Podjelite:

You may also like...