PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Okupljanje svećenika na godišnju skupštinu u Bolu: u središtu skupa je tema rada s odraslima u župnim zajednicama, s naglaskom na stanje i perspektive

Svećenici trootočke biskupije, Brača, Hvara i Visa, okupit će se u srijedu, 11. rujna, na godišnju skupštinu koja će se održati u Bolu u organizaciji Hvarske biskupije. Susret biskupijskih svećenika pod predsjedanjem hvarskoga biskupa mons. Petra Palića počet će u 9.00 sati u Dominikanskomu samostanu Sv. Marije Milosne.

U središtu skupa je promišljanje o modelima rada s odraslima u župi
Tema ovogodišnje skupštine je “Rad s odraslima u župi – postojeće stanje i perspektive”, a prema zaključcima Prezbiterskoga vijeća Hvarske biskupije od 5. ožujka. Osim toga, bit će riječi i o europskom istraživanju vrednota, s posebnim naglaskom na stanje u Hrvatskoj.

Što je s rezultatima europskoga istraživanja mladih govorit će dr. Črpić s Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta
Prvo izlaganje održat će dr. Gordan Črpić s Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta o temi “Europsko istraživanje vrednota”, uz podsjetnik kako je predavač sam sudjelovao u navedenom istraživanju. O nekim naglascima rada s odraslima u župi govorit će svećenik mr. don Pavao Gospodnetić, koji je od 1. rujna preuzeo župu sv. Petra apostola u Supetru i župu sv. Jelene Križarice u Škripu. Mladi svećenik don Pavao Gospodnetić viši je savjetnik za župnu katehezu u Nacionalnom katehetskom uredu Hrvatske biskupske konferencije. Navedeno izlaganje održat će na temelju dokumente “Da vaša radost bude potpuna” Hrvatske biskupske konferencije.

Dekan otoka Brača i biskupski vikar za naš otok don Ivica Huljev, koji je preuzeo župu sv. Jeronima u Pučišćima i župu sv. Antuna opata u Pražnicama, predstavit će biskupijskim svećenicima prijedlog Pravilnika Župnih ekonomskih vijeća.

godišnja skupština svećenika Hvarske biskupije održat će se u srijedu, 11. rujna, u samostanu Sv. Marije Milosne u Bolu (foto: J. Bašić)

godišnja skupština svećenika Hvarske biskupije održat će se u srijedu, 11. rujna, u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne u Bolu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...