PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju; ove godine nastupaju natjecatelji iz 13 zemalja

U organizaciji Orijentacijskoga kluba Maksimir, a uz suradnju s Turističkom zajednicom općine Postira, danas, 5. listopada, na Gažulu s početkom u 14.00 sati starta trodnevno otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskome trčanju koje će se održavati do 8. listopada. Drugo je to otvoreno prvenstvo Brača u tom trčanju za koje je ove godine interes pokazao znatno veći broj natjecatelja.

Ove godine veći odaziv: 252 natjecatelja iz 13 zemalja, uz Hrvate najbrojniji su Austrijanci i Norvežani
– Prijavljena su 252 natjecatelja, i to je stanje u ovom trenutku, rekao nam je danas u telefonskom razgovoru glavni organizator Tomislav Kaniški iz Orijentacijskoga kluba Maksimir. – Ove godine imamo znatno odaziv natjecatelja nego na prošlogodišnjem, prvom otvorenom prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju. Prošle godine sudjelovalo je 170 natjecatelja, pojasnio je Kaniški, istaknuvši da će ove godine startati natjecatelji iz 13 zemalja. – Uz natjecatelje iz Hrvatske koji su najbrojniji, na otvorenome prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju nastupit će natjecatelji iz Austrije, Bjelorusije, Češke, Mađarske, Norveške, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Izraela, Slovenije, Njemačke i Švicarske. Prema broju sudionika, poslije Hrvata, najbrojniji su natjecatelji iz Austrije i Norveške, poručio je Kaniški.

Trčanje ima za cilj pronaći kontrolne točke ucrtane na karti
Orijentacijsko trčanje smišljeno je kretanju po terenu koje za cilj ima orijentirati se uz pomoć karte i kompasa te pronaći u što kraćemu vremenu kontrolne točke ucrtane na karti. Uz Tomislava, valja napomenuti, dio je staze za trčanje, i to na području Sumartina, postavio i Dario Štambuk, dok će kontrolor natjecanja biti Mario Štambuk. Glavni organizator Kaniški pojasnio je i pravila natjecanja. – Svi natjecatelji kad startaju s početne staze imat će svoje vrijeme i kad utrče u cilj bit će im izračunato vrijeme koliko su proveli na stazi. Natjecatelji trebaju obići određene točke o čemu će biti evidentiran i elektronički zapis, pojasnio je Tomislav Kaniški, dodavši da će prema tako utvrđenim rezultatima biti jasno i tko je ove godine najbolji natjecatelj. Organizatori ističu da svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost te su klubovi odgovorni za liječničke preglede svojih natjecatelja. Napominju također da nije dozvoljeno u tijeku natjecanja trčanje po oranicama i privatnim posjedima, a karte su koje će imati sa sobom zaštićene od utjecaja vlage.

Podjela medalja u utorak u 12.00 sati na Malom mostu

Najuspješnijim natjecateljima medalje će biti podijeljene u utorak, 8. listopada, u 12.00 sati na Malom mostu u Postirima u nazočnosti predstavnika Turističke zajednice Općine Postira. Iz organizacije ovoga događaja naglašavaju da će samo prvoga dana natjecanja start biti u 14.00 sati, a ostalih dana natjecatelji će startati u 10.00 sati. – Cilj organiziranja otvorenoga prvenstva Brača u orijentacijskom trčanju je promocija orijentacijskoga trčanja i turizma na otoku Braču, poručio je kratko Tomislav Kaniški.

Produžetak turističke sezone za iznajmljivače i ugostitelje
Ova važna smotra za Postirane omogućit će iznajmljivačima i ugostiteljima produžetak turističke sezone te im pružiti priliku da i dalje sudionicima i gostima budu dobri i kvalitetni domaćini.

otvoreno prvenstvo Brača u orjerntacijskom trčanju održat će se od 5. do 8. listopada

otvoreno prvenstvo Brača u orjerntacijskom trčanju održat će se od 5. do 8. listopada, a na njemu će sudjelovati oko 250 natjecatelja

Podjelite:

You may also like...