PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Počinje 35. Supetarsko lito: organizatori nude bogat program posjetiteljima

Smotrom dalmatinskih otočkih klapa na predjelu Glavica u Supetru, danas 15. lipnja, u 20.30 sati bit će otvoreno 35. Supetarsko lito. Bit će to večer klapske pjesme na kojoj će nastupiti klape s Brača, Hvara i Šolte, i to domaća klapa “Turanj”, klapa “Blaca” iz Nerežišća, zatim klapa “Pharia” s Hvara, klapa “Morbin” iz Donjega Humca i ženska, i to jedina, “Čuvite” s otoka Šolte. Posjetitelje će na otvorenju pozdraviti direktor Turističke zajednice grada Supetra Ivan Cvitanić i gradonačelnica Ivana Marković.

Organizatori 35. Supetarskoga lita su grad Supetar i Turistička zajednica, a manifestacija se održava osim u gradu Supetru i u naseljima Mirca, Škrip i Splitska koji su pod upravom toga bračkoga grada. Ovogodišnja manifestacija donijet će mnoštvo kulturnih, zabavnih i umjetničkih programa domaćih i stranih izvođača. Bogat i raznovrsan program trajat će sve do sredine rujna i Međunarodnoga bračkoga ljetnoga karnevala i povorke koja će 14. rujna biti održana na gradskoj rivi.

U nedjelju, 23. lipnja, koncert će na gradskoj rivi u 21.00 sat održati kalapa “Contra”, a u ponedjeljak 24. lipnja, uz Dan državnosti Puhački orkestar “Brassšuta” iz Pučišća i Bračko folklorno društvo “Ciciljona”. Lipanj je i u znaku proslave Dana grada, blagdana sv. Petra i Pavla 29. lipnja, kada će se održati svečana sjednica Gradskoga vijeća, a poslijepodne slaviti misa u crkvi Navještenja Marijina u čast zaštitnika toga grada. Program će završiti pučkim slavljem na rivi uz koncert Željka Bebeka. O programu proslave zaštitnika Supetra i naslovnika gradske župe bit će još riječi na našemu portalu. Nekoliko dana ranije, 27. lipnja, na Malom placu održat će se u večernjim satima Malonogometni turnir, a u petak 28. lipnja, Plesna predstava u 21.00 sat u izvedbi polaznika Plesnog studija “Renata”.

smotrom dalmatinskih otočkih klapa s Brača, Hvara i Šolte bit će otvoreno 35. Supetarsko lito s bogatim programom sve do 14. rujna (izvor: supetar.hr)

smotrom dalmatinskih otočkih klapa s Brača, Hvara i Šolte bit će otvoreno 35. Supetarsko lito s bogatim programom sve do 14. rujna (izvor: supetar.hr)

Podjelite:

You may also like...