PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović u Bolu na otvorenju trodnevne međunarodne znanstvene konferencije

Predsjednica RH Kolinda Grabar–Kitarović posjetit će u srijedu, 22. svibnja, Bol gdje se njezin dolazak očekuje oko 9.00 sati. U 10.00 sati hrvatska predsjednica susrest će se s organizatorima teniskoga turinira za žene WTA Croatia Bol Open u hotelu “Bluesun Elaphusa”. Prema najavi iz Ureda predsjednice, novinari će moći pratiti početak susreta predsjednice s predstavnicima teniskoga turnira, koji će se održati od 3. do 9. lipnja na teniskim terenima.

Predsjednica Kolinda nazočit će, zatim, u 11.00 sati otvorenju međunarodnoga znanstvenoga skupa pod nazivom “Challenges of Europe: Growth, Competitiveness, Innovation and Well-being”, također u hotelu “Bluesun Elaphusa” na koje se očekuje i obraćanje predsjednice. To je 13. znanstvena konferencija koja će se od 22. do 24. svibnja održati u organizaciji splitskoga Ekonomskoga fakulteta u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Znanstveni skup okuplja vodeće ekonomiste iz Hrvatske te Europe i svijeta.

Prema najavama, predavanja će održati i dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, prof. Eric Maskin i prof. Oliver Hart te brojni drugi renomirani svjetski ekonomisti. Hrvatska predsjednica posljednji je put bila u Bolu još 2017. godine kada je sudjelovala također na međunarodnom znanstvenom skupu koji je tada održan od 17. do 19. svibnja.

Hotel Elaphusa u Bolu prvi otvorio vrata gostima

hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u srijedu, 22. svibnja s predstavnicima WTA teniskoga turnira u hotelu “Elaphusa” u Bolu (tofo: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...