PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Predstavljanje knjige “San o Everestu” Stipe Božića

“San o Everestu”, knjiga proslavljenoga alpiniste Stipe Božića, bit će predstavljena u srijedu, 3. srpnja, u Galeriji “Ivan Rendić” u Supetru u sklopu 35. manifestacije Supetarsko lito. Knjiga je ustvari monografija objavljena u povodu 40. obljetnice Božićeva penjanja na vrh svijeta.

Godine 1979. Stipe je bio član ekspedicije tadašnje bivše države i prvi Hrvat koji se uspio popeti na Everest. Naš proslavljeni hrvatski alpinist drugi put se popeo na svjetski vrh 1989. godine po jugoistočnom grebenu, tada kao član makedonske ekspedicije u kojoj je stradao njegov prijatelj Dmitar Ilievski.

Put na Everest poduzeo je i 1996. godine. Knjiga donosi brojne članke Stipe Božića iz Slobodne Dalmacije i ostalih sudionika te ekspedicije. Predstavljanje knjige uz putopisno predavanje bit će održano u 21.00 sat.

"San o Everestu" knjiga Sitpe Božića bit će predstavljena u srijedu, 3. srpnja, u Galeriji "Ivan Rendić" u Supetru (foto: iz arhive)

“San o Everestu” knjiga Sitpe Božića bit će predstavljena u srijedu, 3. srpnja, u Galeriji “Ivan Rendić” u Supetru (foto: iz arhive)

"San o Everestu" naziv je knjige Stipe Božića koja će biti predstavljena u srijedu, 3. srpnja, u Supetru

“San o Everestu” naziv je knjige Stipe Božića koja će biti predstavljena u srijedu, 3. srpnja, u Supetru u sklopu programa 35. Supetarskoga lita

Podjelite:

You may also like...