Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Predstavljanje knjige “Sveta Stolica i Hrvatska” mons. Nikole Eterovića

Knjiga Sveta Stolica i Hrvatska Pučišćanina mons. Nikole Eterovića, papinskoga nuncija u Berlinu, bit će predstavljena danas, 10. kolovoza, u župnoj crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima. Knjigu je objavila Kršćanska sadašnjost, koja je uz župu sv. Jeronima i organizator predstavljanja te vrijedne knjige.

O knjizi će govoriti: dr. Željko Tanjić, dr. Nikola Bižaca, dr. Josip Vrandečić i autor mons. Eterović. Na promociji knjige papinskoga nuncija očekuje se i dolazak hvarskoga biskupa mons. Petra Palića. Program će voditi pučiški župnik don Pavao Gospodnetić. Knjiga će biti predstavljena u sklopu ovogodišnje proslave 20. obljetnice biskupske službe mons. Eterovića. Početak je u 20.00 sati.

Mons. Nikola Eterović za biskupa je zaređen 10. srpnja 1999. godine u hvarskoj katedrali po rukama tadašnjega državnoga tajnika Svete Stolice kardinala Angela Sodana. Apostolskim nuncijem u Njemačkoj imenovan je 2013. godine, a prije toga, od 2004. do 2013. godine obnašao je službu tajnika Biskupske sinode u Rimu. (Jadran Bašić)

knjiga "Sveta Stolica i Hrvatska" bit će predstavljena danas, 10. kolovoza, u crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima

Podjelite:

You may also like...