PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Predstavljanje mini bazilike Sv. Petra u Pučišćima

Na Uskrsni ponedjeljak, 22, travnja, u Pučišćima će biti predstavljena kamena minijatura vatikanske bazilike Sv. Petra. Rad je to umirovljenoga časnika Hrvatske vojske Josipa Radića iz Pučišća koji će se predstaviti s tom kamenom minijaturom rimske bazilike, na kojoj je radio još od 2014. godine. Projekt je započeo na uočnicu blagdana Alojzija Stepinca te godine, 9. veljače, kada je odlučio izraditi rimsku baziliku koja će biti posvećena tomu hrvatskom blaženiku.

Bazilika je izrađena u maketi 1:200, teška je oko 200 kilograma. Prema riječima njezina autora, posebna zahvalna ide nadbiskupu Nikoli Eteroviću iz Pučišća koji je pribavio u vatikanskim arhivima dokumentaciju o bazilici i njezine nacrte koji su mu pomogli u izradi sami bazilike.

U prigodnom programu predstavljanja bazilike govorit će pučiški župnik don Pavao Gospodnetić, nekadašnji župnik u Pučišćima don Tonči Kusanović, generalni vikar Hvarske biskupije mons. Stanko Jerčić, zatim načelnik Općine Marino Kaštelan i na kraju nadbiskup mons. Nikola Eterović. U glazbenom programu nastupit će domaća klapa Volat. Program predstavljanja kamene bazilike počinje u 11 sati.

kamena minijatura vatikanske bazilike Sv. Petra

kamena minijatura vatikanske bazilike Sv. Petra

Podjelite:

You may also like...