PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Predstavnici Grada na druženju s građanima uoči lokalnoga referenduma

Predstavnici Grada Supetra, gradonačelnica Ivana Marković, zatim gradski vijećnici, članovi Udruge Za naš Supetar i predstavnici Komunalnoga društva Grad bit će u petak, 7. lipnja, Od 10.00 do 12.00 sati na supetarskoj rivi s građanima uoči lokalnoga referenduma, prvoga referenduma u povijesti toga grada. Predstavnici Grada na taj će način biti na raspolaganju sugrađanima za sva pitanja vezana uz taj važan nadolazeći događaj.

Lokalni referendum održat će se u nedjelju, 9. lipnja, a građane se poziva da se izjasne “protiv” odlaganja bračkoga smeća na odlagalište “Kupinovicu”, koje je u vlasništvu grada Supetra. Supetarska gradonačelnica pozvala je građane da se u što većemu broju odazovu na referendum.

— Nametnuta nam je obveza deponiranja otpada sa čitavoga Brača, prebačen problem otpada na Grad Supetar, a da se ne zna kada će i hoće li proraditi regionalni centar Lečevice, poručila je prva žena grada Supetra. Isto su učinili i gradski vijećnici kluba HZD/HSS, upozoravajući da građani s područja grada Supetra na referendumu mogu “izravno odlučiti o svojoj ekološkoj sudbini”.

Za uspjeh referenduma potrebno je da izađe 50 % plus jedan glas građana, a referendumska mjesta bit će otvorena kao i na dan izbora za Europski parlament, i to od 7.00 do 19.00 sati.

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (izvor: facebook Ivana Marković)

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković poziva građane da izađu na lokalni referendum koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja (izvor: facebook Ivana Marković)

Podjelite:

You may also like...