PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Proslava sv. Ivana i Pavla u Ložišćima u znaku 130. obljetnice zvonika

Danas, 26. lipnja, blagdan je sv. Ivana i Pavla. Taj se blagdan osobito svečano slavi u Ložišćima. Ovogodišnja proslava u znaku je 130. obljetnice zvonika, raskošnoga spomenika Ivana Rendića podignutoga u drugoj polovici 19. stoljeća.

Program proslave počinje u 18.30 sati misom u crkvi Sv. Ivana i Pavla koju će predvoditi župnik župe Gospe Karmelske u Selcima don Andro Ursić. Suslavit će ložiški župnik don Tonči Kusanović i pristigli brački svećenici. Crkveno slavlje završit će tradicionalnom procesijom s kipovima svetaca ulicama mjesta.

U tamošnjemu Zadružnom domu u 20.30 sati bit će otvorena izložba “130 godina ložiškoga kampanela”. Za pučko slavlje na Cimatoriju bit će zadužen bend “Koperanti”.

raskošni zvonik Ivana Rendića podignut je u drugoj polovici 19. stoljeća. O njemu će prigodna izložba biti otvorena danas, 26. lipnja, u Zadružnom domu u Ložišćima

raskošni zvonik Ivana Rendića u Ložišćima podignut je u drugoj polovici 19. stoljeća. O njemu će prigodna izložba biti otvorena danas, 26. lipnja, u Zadružnom domu

Podjelite:

You may also like...