Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Proslava sv. Jeronima, zaštitnika Pučišća te naslovnika župe i župne crkve

Danas, 30. rujna, blagdan je sv. Jeronima, sveca i mistika, prevoditelja Biblije na latinski jezik, koji je ujedno i zaštitnik Dalmacije. Taj je svetac zaštitnik i naše bračke župe sv. Jeronima u Pučišćima koja će danas svečano proslaviti blagdan svojega naslovnika.

Dan otvorenih vrata pripremaju pučiške škole
Program će započeti u 9.30 sati vatrogasnom vježbom koju će pokazati pripadnici Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva iz Pučišća. U 10.00 sati planirana su sportska natjecanja djece i pripadnika DVD Pučišća. U isto vrijeme, Osnovna škola i Klesarska škola organiziraju Dan otvorenih vrata koji će poslužiti za predstavljanje projekata i učeničkih radova.

Svečanu misu predvodi katedralni župnik u Hvaru
Središnje crkveno slavlje počinje u 17.00 sati u crkvi Sv. Jeronima kada će svečanu misu predvoditi župnik katedralne župe sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru don Toni Plenković u zajedništvu s pristiglim bračkim svećenicima.

Klapa “Šufit” na proslavi sv. Jere
U 18.00 sati na Trgu Hrvatskoga skupa bit će održana tombola, a u 19.00 sati u glazbenom programu nastupit će grupa “Naranča”. U 20.00 sati koncert će održati klapa “Šufit”, a sve će završiti vatrometom i pučkom feštom. – Imat ćemo prilike u Pučišćima poslušati koncert klape Šufit, najpoznatije po bezvremenskom hitu ‘Ne diraj moju ljubav’. Zabavljački dio večeri, prije i nakon koncerta odradit će legendarna bračka grupa ‘Naranča’. Vjerujem da će to, nakon Bana i ‘Diktatora’, klape ‘Iskon’ i prošlogodišnje ‘Crvene jabuke’, biti još jedna pučiška fjera za pamćenje, najavio je pučiški načelnik Marino Kaštelan u svojoj objavi na facebook stranici.

središnje misno slavlje u crkvi Sv. Jeronima predvodit će katedralni župnik iz Hvara don Toni Plenković, bivši župnik gradske župe sv. Petra u Supetru (foto: J. Bašić)

središnje misno slavlje u crkvi Sv. Jeronima danas, 30. rujna, na blagdan sv. Jeronima predvodit će katedralni župnik iz Hvara don Toni Plenković, bivši župnik gradske župe sv. Petra u Supetru (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...