Prosvjetno–kulturna manifestacija “Nazorovi dani” u znaku 70. obljetnice pjesnikove smrti

Ovogodišnja 24. prosvjetno–kulturna manifestacija “Nazorovi dani” koja će se održati 24. i 25. svibnja u organizaciji Nacionalnoga odbora “Nazorovi dani “– Zagreb, Organizacijskoga odbora “Nazorovi dani” – Postira i tamošnje Osnovne škole Vladimira Nazora, bit će u znaku 70. obljetnice pjesnikove smrti. Vladimir Nazor rođen je 1876. u Postirima, a umro je u Zagrebu 1949. godine. Hrvatski je pjesnik, prozaist i prevoditelj. Pokrovitelj prosvjetno-kulturne manifestacije je Hrvatski sabor.

U ovoj najavi donosimo vam program prvoga dana manifestacije, u petak 24. svibnja. U 8.30 sati generalni vikar Hvarske biskupije don Stanko Jerčić služit će misu zadušnicu za Vladimira Nazora u crkvi Sv. Ivana Krstitelja. Poslije mise bit će položen vijenac i cvijeće na rodnu kuću i bistu Vladimira Nazora. U 10.30 sati održat će se Dan otvorenih vrata škole. Posjetitelji će moći razgledati stalnu postavu o Nazoru, Zavičajnu zbirku u školskoj knjižnici, a školska knjižničarka Marijana Kličinović predstavit će 1. ciklus Zavičajne zbirke dustupne svima – “Bijeli jelen”.

U prostorima postirske osmoljetke održat će se i radionice iz područja prirodnih predmeta. Učitelj fizike Emil Eterović imat će radionicu “Demonstracija visokonaponskoga transformatora”, učiteljica prirode, biologije i kemije Ana Lovrić “Rad u STEM području”, učiteljica matematike Meri Mošić “Matematika: radionica, kviz, natjecanja”, dok će učitelj informatike i tehničke kulture Žan Ravlić prezentirati radionicu “Izrada elektroničkog sklopa iz konstruktorske kutije”. Za učenike i roditelje razredne nastave na školskom igralištu bit će održan sportski susret.

U 12.30 sati u zbornici te bračke škole bit će održana svečana sjednica Učiteljskoga vijeća. Popodnevni program nastavit će se u 16.00 sati humanitarnim turnirom u balotama u prostorima Boćarskoga kluba. Sredstva prikupljena od prodaje kolača mladih školskih slastičara bit će namijenjena udruzi “Brački pupoljci”. Književna večer s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem održat će se u Narodnoj knjižnici Supetar u 20.00 sati.

Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima ove godine obilježit će 70. godišnjicu smrti hrvatskoga pjesnika Nazora na prosvjetno-kulturnoj manifestaciji Nazorovi dani 24. i 25. svibnja (foto: J. Bašić)

Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima ove godine obilježit će 70. godišnjicu smrti hrvatskoga pjesnika Nazora na prosvjetno-kulturnoj manifestaciji Nazorovi dani 24. i 25. svibnja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...