Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sazvana izvanredna sjednica Općinskoga vijeća u Bolu na traženje oporbenih vijećnika. Kakvo je stanje s financijama u toj Općini i što će biti sa smanjenjem plaća u općinskim ustanovama?

Predsjednik Općinskoga vijeća u Bolu Matko Baković (HDZ) sazvao je za četvrtak, 7. travnja, izvanrednu sjednicu toga vijeća u Bolu, treću u nizu u ovoj godini, i to na traženje oporbenih vijećnika.

Vijećnici će umjesto u općinskoj vijećnici zasjedati u Domu kulture
Kako saznajemo, vijećnici triju nezavisnih lista dostavili su zahtjev kojim su zatražili sazivanje sjednice, pa mladom predsjedniku vijeća Bakoviću nije preostalo drugo nego sazvati izvanrednu sjednicu sukladno Poslovniku općinskoga vijeća, a koja će se, kao i posljednji put, umjesto u općinskoj vijećnici održati u Domu kulture, kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Hoće li se nastaviti izgradnja nove općinske zgrade?
Na dnevnom redu naći se tema obrane od koronavirusa te mjere i radnje koje je poduzeo lokalni Stožer civilne zaštite. Sigurno će žustra rasprava biti o financijskom stanju proračuna općine Bol te obvezama Općine. Vijećnici će, uz ostalo, donijeti odluku o tome hoće li se ili ne nastaviti izgradnja nove općinske zgrade. Raspravljat će se i o mjerama smanjenja plaća u općinskim ustanovama. Poznato je da su zaposlenima u općinskim ustanovama izdašne naknade, od nagrada, dodataka i regresa. Zaposleni su to u Jedinstvenom upravnom odjelu općine Bol, zatim u bolskom Dječjem vrtiću “Mali princ”, Centru za kulturu općine Bol i “Hrvatskoj čitaonici”. Bit će zanimljivo vidjeti koje će mjere štednje u Proračunu i programe pomoći onima koje će pogoditi kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa predložiti prvi čovjek Bola Tihomir Marinković.

Sadašnjoj ravnateljici istekao mandat
Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o imenovanju ravnatelja ili ravnateljice Centra za kulturu općine Bol. Isto vijeće 18. ožujka odlučilo je da treba raspisati natječaj, s obzirom da je sadašnjoj ravnateljici Ivani Bošković-Ivičić istekao četverogodišnji mandat na čelu te bolske ustanove. Imenovano je i posebno povjerenstvo za provedbu natječajnoga postupka. Ostaje za vidjeti tko će dobiti povjerenje voditi najvažniju ustanovu za kulturu sljedeće četiri godine.

Vijećnici Bol

Izvanredna sjednica Općinskoga vijeća u Bolu, sazvana za četvrtak 7. svibnja, ipak se neće održati u općinskoj vijećnici, nego u prizemlju Doma kulture kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...