Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Sazvana sjednica Općinskoga vijeća u Bolu

Predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković (HDZ) sazvao je za danas, 28. svibnja, sjednicu Općinskoga vijeća u Bolu, 3. u nizu, s početkom u 19.00 sati. Na sjedici toga vijeća načelnik Tihomir Marinković podnijet će vijećnicima usmeno izvješće o radu općine Bol od posljednje sjednice vijeća, održane 20. ožujka. Već redovito vijećnici će moći postavljati svoja pitanja, prijedloge i pohvale prvom čovjeku općine Bol.

U nastavku sjednice bit će podneseno izvješće o općinskome proračunu za 2018. godinu, a prije njegova prihvaćanja otvorit će se rasprava o toj točki dnevnoga reda. Vijećnici će, zatim, raspravljati i donijeti odluku o kratkoroćnom zaduženju općine Bol. Bit će riječi i o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka. Vijećnici će, nadalje, donijeti odluku o odvodnji otpadnih voda na području općine, a donijet će se i odluka o mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednome zemljištu.

Na dnevnom redu 3. ovogodišnje sjednice naći će se rasprava i donošenje zaključka o zahtjevu za izmjenama i dopuna prostornoga plana Splitsko-dalmatinske županije. Vijećnici će odlučiti i o razrješenju i imenovanju člana Odbora za hortikulturu. Raspravljat će, zatim, i donijeti odluku o izmjenama i dopunama odluke o nerazvrstanim cestama na području općine. Vijećnici će dati i suglasnost na osnovicu plaće ravnateljice Općinske knjižnice Jadranke Nejašmić i za plaću u Centru za kulturu općine Bol. Općini je stigla i molba za postavljanje spomen–ploče Anti Radiću o čemu će vijećnici donijeti svoj zaključak. Na kraju će donijeti zaključak o molbi lječilišta za rehabilitaciju i fizikalnu terapiji Dujmović.

zgrada Općine Bol u kojoj djeluje i Općinsko vijeće (foto: J. Bašić)

u zgradi Općine Bol održat će se danas, 28. svibnja, 3. sjednica Općinskoga vijeća pod predsjedanjem Matka Bakovića (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...