PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sazvana za danas izvanredna, 7. sjednica Općinskoga vijeća općine Bol

Izvanredna, 7. po redu, sjednica Općinskoga vijeća općine Bol održat će se danas, 30. studenoga, u vijećnici zgrade Općine u Bolu. Sjednicu je sazvao predsjednik toga vijeća Matko Baković (HDZ) s početkom u 18.30 sati.

Najavljeno povećanje komunalne naknade
— Razlog sazivanja izvanredne sjednice je da će tvrtka Hoteli Zlatni rat d.d. Bol promijeniti sjedište te se porez na dobit neće uplaćivati u proračun općine Bol. Kompenzaciju za smanjenje proračuna možemo dobiti kroz povećanje komunalne naknade, a to se treba donijeti do kraja studenoga tekuće godine, da bi se primjenjivalo od 1. siječnja iduće godine, pojasnili su iz bolske općine razloge sazivanja izvanredne sjednice.

Općina Bol ostaje bez pola milijuna kuna od poreza na dobit
Prema dostupnim podacima, tvrtka Hoteli Zlatni rat d.d. Bol mijenja sjedište iz Bola u Zagreb, a tom promjenom općina Bol ostat će bez udijela od poreza na dobit koji je u 2018. godini iznosio oko pola milijuna kuna.

Prethodno najavljeno povećanje komunalne naknade na 2,10 kuna
Iako je prethodno bilo najavljeno povećanje komunalne naknade na 2,10 kuna/m2 za poslovne prostore u prvoj zoni, prijedlog je ipak nadopunjen s tri različite mogućnosti, i to tako da iznos komunalne naknade u prvoj zoni iznosi 1,65 kuna/m2 ili 1,71 kuna/m2 ili 1,80 kuna/m2. U slučaju da bi povećanje komunalne naknade u prvoj zoni iznosilo 1,65 kuna/m2 prihodi općine Bol bi se povećali za 501.195,60 kuna, u slučaju da ona bude iznosila 1,71 kuna/m2 prihodi općine Bol će se povećati za 568.021,68 kuna, a kod komunalne naknade od 1,80 kuna/m2 prihodi općine Bol iznosili bi 668.260,80 kuna. Za iznos komunalne naknade od 2,10 kuna/m2 prihodi općine Bol bili bi povećani za milijun kuna.
Redovita 8. sjednica Općinskoga vijeća u Bolu već je najavljena za utorak, 3. prosinca, s početkom u 17.30 sati.

vijećnici Općinskog vijeća općine Bol sastat će se izvanredno na 7. sjednici koja je sazvana za danas, 30. studenoga, u vijećnici zgrade Općine u Bolu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...