Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Slavlje Velike Gospe: u Splitskoj goste će zabavljati Alen Nižetić, u Milni Nenad Vetma

Pred nama je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, svetkovina koja je u narodu poznatija pod nazivom Velika Gospa, a koju će Božji puk svečano slaviti u četvrtak, 15. kolovoza. Obvezni je to blagdan u Katoličkoj crkvi, a i državni praznik pa su mnogi taj blagdan iskoristili za produženi vikend, što se moglo primjetiti na našim ulicama i u trajektnim pristaništima.

Velika Gospa je naslovnik župe i župne crkve u Splitskoj
Svetkovina Velike Gospe svečano će biti proslavljena u svim župama na našem otoku, a posebno svečano u Splitskoj gdje se taj blagdan slavi kao naslovnik župe i župne crkve. Nakon svečanoga misnoga slavlja goste će na rivi zabavljati Alen Nižetić s bendom te klapa “Pastura” iz Postira. Alen Nižetić već više od dvadeset godina osvaja nagrade na mnogobrojnim festivalima pa je to garancija da će se posjetitelji dobro zabaviti na njegovu koncertu.

U Milni koncert će održati Nenad Vetma
U Milni svečana misa svetkovine Marijina uznesenja na nebo slavit će se u 18.30 sati u crkvi Gospe od Blagovijesti. Koncert od 22.00 sata održat će Nenad Vetma na Žalu.
U župi sv. Jeronima u Pučišćima blagdan Gospe Velike također će biti svečano proslavljen. Već ujutro u 6.30 sati vjernici će se okupiti kod crkve Gospe na Botku, nekadašnje župne crkve iz 1482. godine, koja je bila posvećena upravo Velikoj Gospi. Kod crkve na Botku bit će slavljena jutarnja misa.

Središnje crkveno slavlje predvodit će nadbiskup iz Pučišća mons. Nikola Eterović
Večernje euharistijsko slavlje u 18.30 sati predslavit će papinski nuncij u Njemačkoj Pučišćanin mons. Nikola Eterović koji je u nedjelju, 11. kolovoza, proslavio 20. obljetnicu biskupske službe u rodnoj župi. Poslije mise održat će se svečana procesija s Gospinim kipom koji će na ramenima ponijeti pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pučišća. Slavlje će završiti nadbiskupovim blagoslovom pred župnom crkvom.

detalj s prošlogodišnje svečane procesije s Gospinim kipom na blagdan Velike Gospe u Pučišćima (foto: iz arhive)

detalj s prošlogodišnje svečane procesije s Gospinim kipom na blagdan Velike Gospe u Pučišćima (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...