PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Stručni skup i završni program dvodnevne manifestacije “Nazorovi dani”

I drugi dan Prosvjetno–kulturne manifestacije “Nazorovi dani”, već 24. u nizu, nudi posjetiteljima bogat i sadržajan program, u subotu 25. svibnja. U organizaciji Nacionalnoga odbora “Nazorovi dani “– Zagreb, Organizacijskoga odbora “Nazorovi dani” – Postira i tamošnje Osnovne škole Vladimira Nazora, smotra se održava u znaku 70. obljetnice smrti hrvatskoga pjesnika Vladimira Nazora.

U ovoj najavi donosimo vam program drugoga dana manifestacije, u subotu 25. svibnja. U 9.00 sati u Bobovišćima na Moru bit će održana svečana sjednica Nacionalnoga odbora “Nazorovi dani”. Već redovito održava se i stručni skup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje za učitelje hrvatskoga jezika i knjižničare. U 10.30 sati u Pastoralnom centru akademik Pavao Pavličić govorit će o Nazorovoj epici, dr. Julijana Matanović o tome kako zaštititi dijete kad počne rat, dok će dr. Olga Perić govoriti o temi “Vladimir Nazor i srdžba Ahilejeva”. Akademik Josip Bratulić imat će izlaganje naslovljeno “Vladimir Nazor i hrvatski jezik”.

Završni svečani program održat će se u 17.00 sati u velikoj dvorani Pastoralnoga centra. Uz prikaz dramatizacije Nazorovih tekstova, nastupit će učenici postirske Osnovne škole s igrokazom “Bijeli jelen”. Dramatizaciju toga igrokaza potpisuje Luko Paljetak, a voditelji su učitelji Senka Zrilić, Danijela Radić, Stipan Šandrk, Maja Klinčić i Vesna Vladislavić. U programu će nastupiti i učenici Područnoga odjela Glazbene škole Josipa Hatzea pod vodstvom prof. Vicka Novaka. Bit će predstavljeni najbolji učenici s literarnoga natječaja “Nazor i mi” koji su proveli tamošnja Osnovna škola Vladimira Nazora i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Vrhunac svečanoga programa dodjela je diplome “Vladimir Nazor” najboljem učeniku te bračke škole prema Odluci o ustroju i radu prosvjetno–kulturne manifestacije. Treba istaknuti da će diploma biti uručena učeniku koji je svih sedam razreda završio s odličnim uspjehom, bio uzorna vladanja te sudjelovao na natjecanjima i tako promovirao školu. Na kraju će biti dodjeljene i plakete “Vladimir Nazor” istaknutim pojedincima.

zgrada Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima (foto: J. Bašić)

zgrada Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...