Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Supetar sutra slavi Dan grada, a župa svetkovinu apostolskih prvaka Petra i Pavla. Svečana sjednica Gradskoga vijeća na otvorenom, misa i procesija predvečer, a na pučkoj zabavi građane će zabavljati “Naranča”

Grad Supetar sutra, 29. lipnja, slavi Dan grada, a župa sv. Petra apostola svoju župnu svetkovinu, apostolske prvake Petra i Pavla.

Svečana sjednica na otvorenom
Zbog trenutno negativnoga razvoja epidemiološke situacije u Hrvatskoj došlo je do malih izmjena u programu njegova obilježavanja, potvrdili su iz grada Supetra. Svečana sjednica Gradskoga vijeća, koja se trebala održati u Waterman Forum kongresnom centru, bit će upriličena na otvorenom, i to u amfiteatru pored plaže “Tri mosta” s početkom u 11.00 sati.

Svečanu misu predvodi profesor s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu
Slavlje župne svetkovine, kako je najavio supetarski župnik don Pavao Gospodnetić, započet će danas, 28. lipnja, molitvenim bdjenjem koje će se održati u župnoj crkvi u 20.00 sati. Središnje crkveno slavlje Petrova održat će se sutra u 19.00 sati kada će misu u župnoj crkvi Navještenja Marijina predvoditi dr. fra Ivica Jurić, profesor pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Koncelebrirat će pristigli svećenici Bračkoga dekanata. Poslije misnoga slavlja ulicama grada i po obali nosit će se u tradicionalnoj procesiji kipovi apostolskih prvaka. Njih će na svojim ramenima ponijeti bratimi bratovštine Sv. Roka. Prijepodnevne mise slavit će se u 7.30 i 9.00 sati.

Građane će zabaviti “naranča”
Iz Grada su najavili kako će sve posjetitelje od 21.30 sati na supetarskoj rivi zabavljati brački sastav “Naranča”. — Razglas će biti dovoljno jak da pokrije čitavu rivu, Ratac, Vlačicu i šire tako da zaista možemo održavati socijalnu distancu. Ako zaboravite svoja sredstva za dezinfekciju ista će biti postavljena na više mjesta na rivi pa ih potražite i svakako koristite, napomenuli su iz gradske uprave.

Crkveno slavlje župne svetkovine sv. Petra i Pavla koja će se proslaviti u ponedjeljak, 29. lipnja, završit će svečanom procesijom s kipovima apostolskih prvaka ulicama grada i po supetarskoj rivi (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...