Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U Ložišćima se danas slave mučenici sv. Ivan i Pavao

Svetkovina mučenika sv. Ivana i Pavla svečano će biti proslavljena danas, 26. lipnja, u Ložišćima gdje tamošnji vjernici slave te svece kao nebeske zaštitnike.

Misno slavlje počinje u 18.30 sati
Svečanu misu u crkvi Sv. Ivana i Pavla slavit će u 18.30 sati svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Matko Žaja iz splitske župe sv. Roka. Tradicionalno crkveno slavlje završit će procesijom ulicama toga mjesta.

Zbog koronavirusa značajna obljetnica župne crkve obilježit će se sljedeće godine
Ovogodišnja proslava župnih zaštitnika trebala je biti u znaku 200. obljetnice župne crkve u Ložišćima. — Planirali smo proslaviti visoku obljetnicu župne crkve, ali zbog epidemije koronavirusa odlučili smo da ćemo program obilježavanja održati sljedeće godine, rekao je župnik u Ložišćima don Tonči Kusanović.

Izložba u Zadružnom domu
Nakon mise u Zadružnom domu otvorit će se izložba “200 godina crkve sv. Ivana i Pavla”. Od 21.30 sati na Cimatoriju će se okupljeni moći zabaviti uz B-bend.

Svečano misno slavlje župne svetkovine sv. Ivana i Pavla u Ložišćima danas, 26. lipnja, predvodit će u 18.30 sati svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Matko Žaja (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...