Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U Pučišćima je za danas najavljena sjednica Općinskoga vijeća: u središtu usvajanje polugodišnjega izvještaja o izvršenju proračuna Općine za 2019. godinu

Na poziv predsjednika Općinskoga vijeća općine Pučišća Stjepana Kusanovića danas, 19. rujna, održat se 14. sjednica Općinskoga vijeća u Pučišćima. Sjednica, sazvana još 13. rujna, najavljena je za 19.00 sati u prostoriji Vijećnice u zgradi pučiške Općine. U središtu rada vijećnika te bračke općine bit će usvajanje polugodišnjega izvještaja o izvršenju proračuna Općine za 2019. godinu.

Načelnik će podnijeti izvješće vijećnicima o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja

Prethodno će načelnik Općine Marino Kaštelan podnijeti izvješće o svome radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine. U izvješću, objavljenom na službenim stranicama Općine, načelnik Kaštelan upoznao je vijećnike o svome radu, istaknuvši osiguranje sredstava za cestu Pučišća–Povlja, odabir investitora za dokapitalizaciju “Jadrankamena”, probleme s nabavom na projektu izgradnje ceste do Pretovarne stanice Brač, odluku o zatvaranju odlagališta “Košer”, asfaltiranje ceste Pražnica–Dubrova, ugovaranje sljedeće faze radova na Klesarskoj školi, dovršetak uređenja trga u Gornjemu Humcu te izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju rotora u Pražnicama. Prema dostupnom izvješću, to su bili najvažniji događaji koji su obilježili prvo polugodište 2019. godine.

O plaći i drugim pravima načelnika, zamjenika načečnika i ostalih djelatnika Općine

Osim toga, vijećnici će prema dnevnom redu raspravljati i o prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima općinskoga načelnika i zamjenika općinskoga načelnika iz radnoga odnosa. — Radi se o usklađenju osnovice za obračun plaće načelnika i zamjenika načelnika (na zamjenika se ista trenutno ne odnosi jer je on volonter) s osnovicom za obračun plaća državnih službenika i namještenika koja se također, posebnom odlukom načelnika uvodi i za sve ostale djelatnike Općine Pučišća, pojasnio je za “BRAČ danas” načelnik Pučišća.

Vijećnici daju suglasnost na Statut Narodne knjižnice

Pred vijećnicima će se na kraju sjednice naći i prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statut Narodne knjižnice “Hrvatski skup” u Pučišćima. Prema riječima načelnika Kaštelana, prethodna sjednica Općinskoga vijeća održana je 11. srpnja.

14. sjednica Općinskoga vijeća sazvana je za danas, 19. rujna, a održat će se u Vijećnici zgrade općine Pučišća (foto: J. Bašić)

14. sjednica Općinskoga vijeća općine Pučišća sazvana je za danas, 19. rujna, a održat će se u 19.00 sati u Vijećnici zgrade tamošnje Općine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...