Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Velebit Restović izlaže u bolskoj galeriji Branislav Dešković

Splitski slikar Velebit Restović predstavit će se danas, 6. srpnja, posjetiteljima izložbom u ciklusu “Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković u Bolu na Braču”. Otvorenje izložbe najavljeno je u 21.30 sati, a posjetitelji će je moći razgledati do 16. srpnja.

Velebit Restović (Split, 1948.) diplomirao je slikarstvo na splitskoj Pedagoškoj akademiji u klasi Ante Kaštelančića. Osim slikarstva, studirao je i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu, ali studij nije završio zbog teške bolesti s kojom se borio cijeli život. Od 1972. godine održao je 11 samostalnih izložbi i više skupnih.

Splitski slikar ove godine izdao je i monografiju koja je uz njegovu retrospektivnu izložbu predstavljena 5. ožujka u Sveučilišnoj Galeriji “Vasko Lipovac”. Objavljena monografija na stotinjak stranica i s osamdesetak reprodukcija u koloru prati slikara kroz njegov životni put. O slikarevu radu pohvalno su pisali Kruno Prijatelj, Tonči Petrasov Marović, Josip Depolo, Vinko Srhoj i drugi. Slikar Restović živi i radi u Splitu i u Gradini na Korčuli.

izložbu splitskoga slikara Velebita Restovića organizira Centar za kulturu Brač, a otvorenje je najavljeno za subotu, 6. lipnja u Galeriji Branislav Dešković u Bolu

izložbu splitskoga slikara Velebita Restovića organizira Centar za kulturu Brač, a otvorenje je najavljeno za subotu, 6. lipnja, u Galeriji “Branislav Dešković” u Bolu

Podjelite:

You may also like...