Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnici u Bolu danas će raspravljati o prijedlogu proračuna općine Bol za sljedeću godinu. Na dnevnom redu nema prijedloga o smanjenju plaća zaposlenima u općini i općinskim ustanovama

Na poziv Matka Bakovića (HDZ), predsjednika Općinskoga vijeća u Bolu, danas, 27. studenoga, održat će se 7. sjednica toga vijeća s početkom u 17.00 sati u prizemlju bolskoga Doma kulture.

Prvo čitanje prijedloga proračuna za sljedeću godinu
Vijećnici će, prema dnevnomu redu, raspravljati o devet točaka, a vjerojatno najzanimljivija rasprava mogla bi se povesti oko prijedloga proračuna općine Bol za sljedeću godinu. Prema prijedlogu proračuna koji će vijećnicima dostaviti načelnik općine Bol Tihomir Marinković (SDP), Proračun bi u 2021. godini trebao iznositi 24,3 milijuna kuna, a isto toliko i rashodi.

Ovogodišnji proračun s 26,3 milijuna kuna srezan na 16,7 milijuna kuna
Ovogodišnji općinski proračun ipak će biti nešto manji u odnosu na prvotni proračun za 2020. godinu koji je iznosio 26,3 milijuna kuna, a koji je rebalansom srezan na 16,7 milijuna kuna, a mnoge investicije zaustavljene zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa zbog čega su i priljevi sredstava u općunski proračun slabiji od očekivanoga. Od rezanja su bile izuzete školske ustanove, dobitnici stipendija i socijalni slučajevi. No, na dnevnomu redu nema prijedloga o smanjivanju plaća zaposlenima u Općini Bol i tvrtkama u vlasništvu Općine.

U dva navrata predlagao smanjivanje plaća zaposlenima u Općini
U dva navrata pitanje rezanja plaća u toj bračkoj općini otvorio je nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović. Zapitao je otvoreno načelnika Marinkovića koju poruku šalje Općina ostalima, i poduzetnicima i privatnim osobama, ako se u vrijeme krize ne mogu barem malo smanjiti plaće zaposlenima. Predložio je tada da se zaposlenima u Općini i u ustanovama u vlasništvu Općine u znak solidarnosti s ostalima koji trpe posljedice koronakrize smanje plaće između 10 i 15 posto. Na prijedlog vijećnika Šćepanovića nije stigao odgovor načelnika Marinkovića, a tek je predsjednik Općinskoga vijeća Baković rekao kako je o tome nemoguće odmah odlučivati te da se o rezanju plaća može raspravljati i odlučivati na nekoj od sljedećih sjedinica Općinskog vijeća.

Pred vijećnicima i molba za priznavanjem dijela troškova
Na dnevnomu redu današnje sjednice Općinskoga vijeća naći će se, između ostaloga, rasprava i donošenje odluke o izvješću proračuna općine Bol za razdoblje od siječnja do lipnja 2020. godine, kao i rasprava o prihodima i rashodima proračuna općine Bol za prvih deset mjeseci ove godine. Vijećnici će raspravljati i donijeti odluku o zabrani izvođenja radova u 2021. godini. Pred vijećnicima naći će se i molba Klarice Petrić kojom traži priznavanje dijela troškova odvodnoga kanala kod novoga groblja. Napominje kako se Općini Bol pismom obratila još 2. ožujka ove godine, ali bez rješenja problema te je zato, kako navodi, odlučila o problemu upoznati vijeće i zatražiti da nakon sagledavanja prpblema donese odluku.

Matko Baković (HDZ), predsjednik Općinskoga vijeća u Bolu, sazvao je za danas, 27. studenoga, 7. sjednicu Općinskoga vijeća koja će se zbog poštivanja epidemioloških mjera umjesto u vijećnici održati u prizemlju Doma kulture (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...