PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila da još uvijek neće reducirati putovanja. “Pridržavanjem mjera zaštite možemo utjecati na smanjenje širenja virusa”

Na državnim trajektnim, brodskim i brzobrodskim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu još uvijek se neće poduzimati mjere redukcije kapaciteta unutar linije ili redukcije broja putovanja na linijama, objavila je Agencija za obalni linijski pomorski promet, obrazlažući da je trenutno na brodovima dostupan veliki broj slobodnih mjesta te je putnicima omogućeno da provedu mjeru preporučenoga držanja razmaka od najmanje 1 metar međusobno.

Razmatrale se mjere koje je potrebno provoditi
Iz Agencije su izvijestili da je danas, 16. ožujka, u Splitu održan sastanak između predstavnika Lučke uprave Split, pomorske policije, Kriznoga stožera “Jadrolinije” i Agencije za obalni linijski pomorski promet, a radi razmatranja mjera koje je potrebno provoditi u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Treba zaštititi posadu na brodovima
— Mjere se prvenstveno odnose na zaštitu posade na brodovima kojima se odvija redovni pomorski promet prema otocima, ali i na putnike te djelatnike na prodajnim mjestima brodara. Posada slijedi preporuke o osobnoj zaštiti korištenjem maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava te mjere dezinfekcije površina s kojima su putnici u doticaju, istaknuli su iz Agencije.

Preporučuje se kupovina putnih karata preko interneta
Pozvali su putnike da se, koliko god je to moguće, pridržavaju općih naputaka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o zaštiti maskama, rukavicama, pranju ili dezinfekciji ruku te držanja najmanje 1 metar razmaka od druge osobe. Preporučuje se kupovina putnih karata putem interneta kada je moguće, kako bi se izbjegao svaki nepotrebni kontakt ili zadržavanje na prodajnim mjestima.

Možemo utjecati na smanjenje širenja virusa
— Jedino odgovornim ponašanjem i dosljednim pridržavanjem preporučenih mjera zaštite možemo utjecati na smanjenje daljnjega širenja virusa, a osobito u odnosu na posade brodova bez kojih se javni obalni pomorski linijski prijevoz prema otocima ne može odvijati, poručili su iz Agencije za obalni linijski pomorski promet. Napomenuli su kako će javnost u slučaju bilo kakvih izmjena biti pravovremeno obaviještena.

– Jedino odgovornim ponašanjem i dosljednim pridržavanjem preporučenih mjera zaštite možemo utjecati na smanjenje daljnjega širenja virusa, a osobito u odnosu na posade brodova bez kojih se javni obalni pomorski linijski prijevoz prema otocima ne može odvijati, poručili su iz Agencije za obalni linijski pomorski promet (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...