PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Autobusna linija Bol-Zagreb-Bol do 5. rujna. Iz “Arrive” potvrdili: Navedena linija ostvarila tek 30-tak posto prošlogodišnjega prometa

Autobusna linija Bol – Zagreb – Bol prijevoznika “Arriva Hrvatska” prometovat će ove sezone do 5. rujna. Potvrđeno je to portalu BRAČ danas iz sjedišta tvrtke.

Tražena autobusna linija s otoka do metropole ove je godine ipak krenula nešto kasnije. Iz “Arrive” su nas podsjetili da je s prometovanjem sezonske linije prijevoznik započeo 3. srpnja.

Direktna posljedica situacije s pandemijom koronavirusa
— Za razliku od prethodnih godina kada je prometovala svakodnevno, ove godine linija prometuje petkom, subotom i nedjeljom, i to prvenstveno radi domicilnih putnika, u dane kada postoji najveći interes za putovanje. Ovakav režim prometovanja direktna je posljedica situacije s pandemijom koronavirusa u kojoj smo mi prijevoznici najviše pogođeni, istaknula je Marina Pandurević, direktorica za transformaciju i komunikaciju u tom prijevozniku.

Uvođenje mjera zaustavilo poslovanje tvrtke
Da su posljedice i više nego neugodne, potvrđuje i podatak vezan uz sezonsku liniju Bol – Zagreb – Bol koja bilježi značajne gubitke. — Kako je riječ o sezonskoj liniji, potražnja za istom ponajviše ovisi o turistima, a obzirom na njihov izostanak, navedena linija je do 25. kolovoza ostvarila tek 30-ak posto prošlogodišnjega prometa, pojasnila je Pandurević iz “Arrive”, napomenuvši kako je uvođenje mjera koje su pomogle prevenciji širenja koronavirusa zaustavilo poslovanje tvrtke u potpunosti.

Skrbimo o 1.400 zaposlenih u 3 tvrtke koje djeluju u sklopu grupacije
— Gotovo dva mjeseca bili bez prihoda s jedne strane i s velikim fiksnim troškovima i skrbi o 1.400 zaposlenih u 3 tvrtke koje djeluju u sklopu grupacije “Arriva Hrvatska”, s druge strane. Uza sve pohvale mjerama Vlade RH te unatoč nastojanjima svih strana oko pronalaska dodatnih mjera kako bi nam se gubici smanjili, a prijevoz održao na zadovoljstvo naših korisnika, stvarnost je takva da je broj putnika drastično smanjen, naglasila je Pandurević.

Radimo s 30 posto kapaciteta
Zbog smanjenoga broja putnika tvrtka je bila primorana i reducirati određene linije, posebno one koje ekonomski nisu bile opravdane. — “Arriva” nije u mogućnosti održavati linije koje nisu ekonomski održive pa trenutno radimo samo s 30 posto kapaciteta što se proporcionalno odražava na realizirane prihode, poručila je glasnogovornica prijevoznika. Podsjećamo da autobus na liniji Bol – Zagreb prometuje s polaskom u 13.45 sati s dolaskom u Zagreb u 21.45 sati, a sa zagrebačkoga kolodvora polazak je u 23.30 sati.

— Za razliku od prethodnih godina kada je prometovala svakodnevno, ove godine linija Bol – Zagreb – Bol prometuje petkom, subotom i nedjeljom, i to prvenstveno radi domicilnih putnika, u dane kada postoji najveći interes za putovanje. Ovakav režim prometovanja direktna je posljedica situacije s pandemijom koronavirusa u kojoj smo mi prijevoznici najviše pogođeni, istaknula je Marina Pandurević, direktorica za transformaciju i komunikaciju iz “Arrive Hrvatska”, dodavši kako je ove godine na toj liniji ostvareno tek 30-tak posto prošlogodišnjega prometa (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...