PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Autobusni prijevoz normaliziran; promjene voznoga reda uzrokovane izmjenama plovidbenoga reda

Nakon turbulentnoga razdoblja u prometovanju prijevoznika “Arriva” na otoku, brojnih promjena u voznom redu, upita nezadovoljnih otočana, možemo javiti da je od 8. srpnja normaliziran promet i autobusne linije otočnoga prijevoznika već prometuju ustaljenim rasporedom vožnje.

Poteškoće oko izmjena određenih linija bile su uzorkovane izmjenama plovidbenoga reda državnoga brodara “Jadrolinije”, a kako je autobusni promet na svakom otoku, pa tako i našem, vezan uz odlazak i dolazak trajekata jasno je valjda svima da je bilo potrebno što je moguće bolje uskladiti i autobusni prijevoz s onim brodskim. Bilo je brojnih komentara, nezadovoljnih putnika, pitanja “Gdje je autobus?”, “Hoće li voziti ili neće?, do kometara “Sve su ukinuli”.

Od svega je možda najteže bilo vozačima koji su direktno u kontaktu s putnicima, a mnogima je trebalo objasniti da su promjene u prometovanju nastale zbog trajektnih promjena. Kad se k tome uzme u obzir i činjenica da prijevoznik treba računati s ekonomskom isplativošću određenih linija na otoku, onda je trebalo i vremena da se sve definira na najbolji mogući način. Sada je izgleda i to rješeno.

Autobusi tvrtke “Arriva” prema sadašnjemu voznom redu prometovat će do 1. rujna kada će se raspored mijenjati zbog početka nastave i uvođenja školskih linija. Do tada su i linije iz Supetra prema Bolu pojačane, kao i iz Bola prema Supetru s obzirom na veći interes gostiju prema tom odredištu. Tako će iz Supetra prema Bolu autobus prometovati u 6.15, 9.00, 10.40, 10.55, 11.45, 13.10, 14.35, 15.20, 16.50, 17.45, 19.10 i 20.30 sati, dok će iz Bola za Supetar autobusi voziti u 7.40, 10.30, 12.20, 13.15, 15.20, 16.30, 17.50, 19.25, 21.15 sati. Sve informacije o prometovanju voznih linija i kupnji autobusnih karata moguće je doznati preko mrežnih stranica prijevoznika na adresi arriva.com.hr.

Iz “Arrive” ističi kako je putne karte moguće kupiti na biljetarnicama u Supetru i Bolu, zatim u agencijama “Kartolina” u Postirima i “Grikula” u Pučišćima. Autobusne karte putnici mogu kupiti i preko web shopa ako prethodno na službenoj stranici prijevoznika skinu besplatnu aplikaciju za smartphone. Osim toga, online kupnja putne karte osigurava i dodatni poput na cijenu usluga toga prijevoznika. Kartu nije potrebno niti ispisati. Dovoljno je kod ulaska u autobus kartu pokazati vozaču na svom pametnom telefonu. I vožnja može početi.

autobusi tvrtke "Arriva" prema sadašnjem voznom redu prometovat će do 1. rujna (foto: J. Bašić)

autobusi tvrtke “Arriva” prema sadašnjem voznom redu prometovat će do 1. rujna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...