PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Autobusni prijevoznik “Arriva” objavio novi raspored vožnje koji će vrijediti do 8. rujna

Autobusni prijevoznik “Arriva”, koji održava brojne linije na otoku, objavio je novi, doduše privremeni, raspored vožnje, koji će, prema obavijesti iz te tvrtke, srupiti na snagu u ponedjeljak, 2. rujna i trajati do nedjelje, 8. rujna.

Izmjene u voznom redu autobusa zbog izmjena u plovidbi trajekata
Izmjene u voznom redu autobusa došle su zbog izmjena u plovidbenom redu, a koji diktira državni brodar “Jadrolinija”. — Kao što vam je nažalost već poznato, došlo je do ozbiljnoga neslaganja između zimskoga i ljetnoga plovidbenog reda trajekata, s datumima početka i završetka školske nastave što nas je natjeralo da u lipnju, kao i sad u rujnu najmanje tri puta mijenjamo vozni red autobusa, obavijestio je naš portal Joško Pulišelić, direktor “Arrive” za područje Dalmacije.
Posebno značajna linija je ona Supetar – Bol – Supetar, do koje je također došlo do izmjena. Tako će od 2. rujna iz Supetra za Bol autobus voziti svaki dan, osim nedjeljom i blagdanom, u 6.15, 9.00, 10.25, 11.45, 12.25 i 15.25 sati, dok će iz Bola prema Supetru prometovati u 7.40, 10.30, 11.20, 13.45, 16.30 i 17.50 sati.
Iz Supetra prema Milni autobusi će voziti u 5.30, 6.10, 10.10, 12.25 i 15.25, sati, a povratak je u 6.30, 6.40, 11.30, 13.30 i 16.00 sati. Prema Povljima autobusi će iz Supetra polaziti u 10.10, 12.25 i 15.25 sati. Iz Povalja su polasci u 5.30, 14.00 i 17.25 sati.

Brzo će se uspostaviti redoviti autobusni promet na otoku
Izmjene određenih autobusnih linija izazvale su kod putnika brojne poteškoće, nezadovoljstva i ogorčenje. Već su svi korisnici autobusnih linija bili navikli na linije, koje nije trebalo prethodno provjeravati. Povratkom trajektnih linija na ustaljeni raspored vožnji od 2. rujna, sigurno će se brzo uspostaviti i redoviti autobusni promet na otoku.
— Slobodno objavite da se vozni red autobusa na Braču vraća na ‘staro’. Bračani će znati što ste time htjeli reći, dodao je direktor Pulišelić, zadužen za organizaciju autobusnoga linijskoga prijevoza i da sve ide u najboljem mogućem redu.

Putne karte kupujte na biljetarnici i u agencijama
Ono što dosta teško funkcionira jest i kupnja punih karata na šalterima, odnosno prodajnim mjestima prijevozničke tvrtke. I dalje većina punika ustraje u kupnji prijevoznih karata kod vozača u autobusu, čime se usporava ukrcaj putnika, dodatno opterečuje vozače, stvaraju dodatne gužve, a nerijetko autobusi kasne u polascima i dolascima na odredišta. Putne karte, već smo pisali na portalu, moguće je kupiti u biljetarnici u Supetru i u nekim agencijama, čime bi se znatno olakšao rad i opterećenje vozača na linijama.

Online kupnja kutne karte osigurava dodatni popust
Osim toga, autobusne karte, putnici mogu kupovati i preko web shopa ako prethodno na službenoj stranici prijevoznika skinu besplatnu aplikaciju za smartphone. Prema podacima sa službene stranice “Arrive”, online kupnja putne karte osigurava i dodatni poput na cijenu usluga toga prijevoznika. Raspored autobusnih linija možete doznati i pretražujući vozni red na stranici www.arriva.com.hr.

autobusi tvrtke "Arriva" od 2. rujna prometovat će po novom voznom redu koji će vrijediti do 8. rujna, odnosno do početka nove školske godine (foto: J. Bašić)

autobusi tvrtke “Arriva” od ponedjeljka, 2. rujna prometovat će po novom voznom redu koji će vrijediti do 8. rujna, odnosno do početka nove školske godine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...