Brzobrodske linije prema Milni i Bolu još neće biti uspostavljene. Za putovanje trajektom od ponedjeljka suglasnost će izdavati stožeri civilne zaštite po općinama

Krizni stožer otoka Brača na sjednici održanoj u petak, 24. travnja, u Pučišćima donio je odluke o postupnom popuštanju i relaksaciji mjera zaštite i prevencije koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa. Ograničenje putovanja trajektima postupno će se ublažavati, i to prvo za pravne osobe, odnosno gospodarstvenike, poduzeća, firme, obrte, dok bi se mjere kasnije ublažavale i prema fizičkim osobama, odnosno građanima.

Suglasnost za putovanje s otoka izdavat će općinski stožeri civilne zaštite
Izdavanje suglasnosti za putovanje s otoka i dalje će vrijediti, ali suglasnost više neće izdavati Krizni stožer Brača, nego će o izdavanju suglasnosti odlučivati stožeri civilne zaštite po općinama i u gradu Supetru. To znači da će osobe kojima bude potrebno putovati u Split zahtjev za suglasnošću podnositi u svoje općine koje će im, u slučaju da smatraju razlog putovanja racionalnim i opravdanim, izdati suglasnost.

Gasi se e-pošta propusnice@stozerbrac.com
Od ponedjeljka, 27.travnja, ugasit će se i službena e-pošta Kriznoga stožera propusnice@stozerbrac.com, na koju su do sada stizali zahtjevi za suglasnost, a ostat će dostupna e-pošta info@stozerbrac.com za pitanja i odgovore koji se odnose na opće informacije o epidemiji i mjerama prevencije.

Postupno će se povećavati broj trajektnih linija
Krizni stožer Brača najavio je da će se postupno povećavati broj trajektnih linija na najvažnijoj relaciji za otočane Split-Supetar, kako bi se izbjeglo pretrpavanje trajekata,a pokrenut je i postupak ponovnoga aktiviranja trajektne linije Makarska-Sumartin.

Brzobrodske linije još će pričekati
Važno je istaknuti da je brački Krizni stožer uputio Agenciji za obalni linijski pomorski promet i državnom brodaru prijedlog da se brzobrodske linije prema Milni i Bolu do daljnjega ne uspostavljaju. Vlada je doduše donijela Zaključak prema kojem se od ponedjeljka, 27. travnja, omogućavaju brzobrodske linije, ali se ta odluka odnosi na otoke koji nisu povezani trajektnim linijama.

Krizni stožer otoka Brača uputio je jučer, 24. travnja, Agenciji za obalni linijski pomorski promet i državnom brodaru prijedlog da se brzobrodske linije prema Milni i Bolu do daljnjeg ne uspostavljaju (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...