Bura i dalje ometa pomorski promet; od jučer u prekidu trajekt na liniji Sumartin – Makarska, a neće isploviti ni katamaran na liniji Split – Bol – Jelsa

Jaka i olujna bura i danas, 11. siječnja, stvara poteškoće u pomorskome prometu na splitskome području. Nekoliko katamaranskih i tek jedna trajektna linija i dalje su u prekidu, a određene brodske i trajektne linije uspostavljene su i odvijaju se prema plovidbenom redu.

Katamaran Split – Bol – Jelsa u prekidu
Kako javlja Jadrolinija, trenutno su u prekidu tri katamaranske linije, i to Split – Hvar – Vis, zatim Split – Hvar – Vela Luka – Ubli i katamaran na liniji Split – Bol – Jelsa. Katamaran na toj liniji u ponedjeljak, 10. siječnja, isplovio je iz Splita, ali izravno za Stari Grad, bez pristajanja u Bolu.

Prvi redoviti polazak trajekta iz Splita za Supetar uspostavljen je u 9.00 sati
Prvi polazak na trajektnoj liniji Split – Supetar uspostavljen je danas ujutro u 5.15 sati, kada je iz Splita za Supetar isplovio izvanredni trajekt. Iz Jadrolinije su nam potvrdili da je trajekt krenuo prema Braču kako bi omogućio prvu trajektnu liniju u 6.30 sati iz Supetra za Split. Nažalost, zbog neprilika na moru prvi trajekt prema plovidbenome redu s polaskom iz Splita u 6.15 sati bio je otkazan, ali je trajekt zato isplovio u 9.00 sati.

Trajekt između Sumartina i Makarske u prekidu od jučer
Trajektna linija Sumartin – Makarska još od jučer je u prekidu. Jadrolinija je javila da je linija prekinuta u 11.00 sati, a za sada nema naznaka kada bi mogla biti uspostavljena. S obzirom na prognozu koja najavljuje slabljenje bure, očekuje se da bi u tijeku dana mogle biti normalizirane brodske, trajektne i katamaranske linije.

YouTube video, Bura, Postira, 11.01.2022.:

foto: BRAČ danas (iz arhive)

Podjelite:

You may also like...