Grad Supetar

Croatia Airlines još ne zna kada će biti ostvaren prvi ovogodišnji let iz Zagreba prema Braču. Prioriteti su obnova redovitih letova prema Splitu i Dubrovniku

Nakon najavljenoga popuštanja zaštitnih mjera, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines krenut će prema uspostavljanju redovitih letova. Za sada još nije poznato kada će državni avioprijevoznik poletjeti prema bračkom aerodromu.

Državni avioprijevoznik prvo će obnoviti redovite letove
— Croatia Airlines najprije planira obnoviti redovite letove na linijama Zagreb – Dubrovnik v.v. i Zagreb – Split v.v. Obnova letova, odnosno opsega letenja i uvjeti pod kojima će biti dopušteno obavljati letačke operacije, ovisit će o odlukama i napucima nadležnih javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih institucija, potvrdio nam je iz Croatia Airlinesa glasnogovornik Davor Janušić, napomenuvši kako očekuju mjere koje će biti propisane za avioprijevoznike, zračne luke i putnike.

Tvrtka će pravodobno izvijestiti javnost
Na pitanje kada će biti uspostavljen let iz Zagreba prema Braču, Janušić nam nije znao odgovoriti, ali je napomenuo kako se sada radi o početnoj fazi u kojoj priopritete imaju redovite aviolinije. — Nakon te početne faze razmotrit će se i postupno uvođenje letova na ostalim linijama unutar Hrvatske, pa tako i na liniji Zagreb – Brač v.v., o čemu će tvrtka pravodobno izvijestiti javnost, poručio je glasnogovornik državnog avioprijevoznika.

Ugovoreni letovi utorkom i subotom
Glavni menadžer bračkoga aerodroma Tonči Peović, koji s pravom strahuje za ovogodišnju sezonu letova, prethodno nas je izvijestio kako je ugovoreno da Croatia Airlines prometuje prema Braču utorcima i subotama, sa zrakoplovom DASH 8 s 84 sjedala. — To će biti moguće tek po završetku mjera izolacije stanovništva zbog prijetnje koronavirus infekcijom, rekao nam je tada Peović, naglasivši kako je malo vjerojatno da će se program letenja odmah aktivirati, čim završe mjere izolacije jer, prema njegovim riječima, za ponovni početak letenja treba najmanje od 15 do 30 dana kako bi se obavijestila zainteresirana javnost.

Prvi let trebao je biti ostvaren 29. ožujka
Croatia Airlines potpisala je ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture o očuvanju kontinuiteta prometne povezanosti i neprekinutosti obavljanja redovitoga linijskoga zračnog prijevoza unutar Hrvatske za razdoblje prometovanja od 29. ožujka do 24. listopada 2020. godine, podsjetio je Janušić iz Croatia Airlines. Prvi let iz Zagreba prema Braču trebao je biti ostvaren 29. ožujka, dok je lani prvi let iz zagrebačke zračke luke dr. Franjo Tuđman prema Braču uspostavljen 2. travnja.

Nakon popuštanja mjera nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines prvo će obnoviti redovite linije prema Splitu i Dubrovniku, a postupno će uvoditi i ostale letove, pa tako i prema Braču. Prvi let iz Zagreba prema Braču ove je godine trebao biti ostvaren 29. ožujka, ali je epidemija koronavirusa prizemila sve planirane letove (izvor: Croatia Airlines)

Podjelite:

You may also like...