PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

CROATIA AIRLINES ZA NAŠ PORTAL: Bilježimo blagi porast putnika na liniji iz Zagreba za Brač; samo je u svibnju pao broja putnika, i to za 32 % u odnosu na isti mjesec prošle godine

Portal “BRAČ danas” pisao je nedavno o hrvatskom avioprijevozniku Croatia Airlinesu i najavi iz te kompanije da će linija od Zagreba do Brača i nazad biti u ponudi do 26. listopada. Obavijestili smo tada da smo upit poslali i avioprijevozniku sa željom da upoznamo naše čitatelje iz prve ruke o prometu te kompanije na toj domaćoj liniji.

Karte su po promotivnoj cijeni dostupne na internetskim stranicama
Iz Croatia Airlinesa izvijestili su nas kako se letovi Zagreb – Brač odvijaju dvaput na tjedan, utorkom i subotom, a letove obavljaju zrakoplovi Dash 8–Q400 kapaciteta 76 sjedala. — Za letove utorkom dostupna je i posebna cijena povratne karte od 636,00 kuna, koja uključuje sve pristojbe zračnih luka (Zagreb i Brač), naknadu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i porez na dodanu vrijednost. Iz aviokompanije ističu da su karte po promotivnoj cijeni dostupne na internetskim stranicama, a broj sjedala koja se nude po toj cijenu je ograničen.

Zabilježen blagi porast putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Zanimao nas je i broj putnika na toj liniji od travnja, kada je uspostavljen prvi let iz Zagreba do Brača, pa do kraja srpnja. Iz Croatia Airlinesa poručili su da je u razdoblju od travnja do srpnja ove godine na redovitim domaćim letovima Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Brač zabilježen blagi porast putnika, i to od 2 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Financijski podaci su komercijalno osjetljiva informacija
— Porast putničkoga prometa zabilježen je u travnju + 33 %, u lipnju + 7 % i srpnju + 5 %, dok je u svibnju zabilježeno 32 % manje putnika u odnosu na isti mjesec 2018. godine, javio nam je Davor Janušić iz Croatia Airlinesa. Na naš upit o financijskom prometu koji je avioprijevoznik ostvario na navedenoj liniji, nisu nam htjeli odgovoriti. Tek su kratko priopćili: — Financijski podaci pojedinih ruta predstavljaju komercijalno osjetljive informacije te ih kompanija ne može javno iznositi.

Mlađi od 25 i stariji od 65 godina mogu letjeti s popustom
Htjeli smo doznati i nudi li hrvatska aviokompanija određene pogodnosti na domaćim letovima. — Putnicima mlađima od 25 godina i putnicima s navršenih 65 godina odobrava se 15 % popusta na osnovnu tarifu na svim letovima Croatia Airlinesa i to za karte u svim tarifnim razredima, izvijestili su za “BRAČ danas” iz kompanije.

Prvi let prema Braču Croatia Airlines uspostavila je početkom travnja
Treba napomenuti da je upravo let Croatia Airlinesa iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman do Zračne luke Brač 2. travnja bio prvi ovogodišnji let i početak ljetne sezone letova bračke Zračne luke. On proizlazi iz ugovorne obveze prometovanja Croatia Airlinesa prema svim aerodromima u Hrvatskoj, pa tako i prema bračkom aerodromu.

hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines uspostavio je ove godine prvi let iz Zagreba prema Zračnoj luci Brač 2. travnja (foto: J. Bašić)

hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines uspostavio je ove godine prvi let iz Zagreba prema Zračnoj luci Brač 2. travnja, i na tol linji prometovat će, kako javljaju iz aviokompanije, do 26. listopada (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...