Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Državni brodar “Jadrolinija” za sada ne razmišlja o reduciranju brodskih i trajektnih linija prema otocima: na svim brodovima postavljene upute o ponašanju sprječavanja i širenja zaraze koronavirusom

Iako je državni brodar “Jadrolinija” privremeno ukinuo trajektnu liniju Split – Ancona zbog sprječavanja i širenja prijenosa koronavirusa, za sada se ne razmišlja o reduciranju brodskih i trajektnih linija. — Za sada nema izmjena u lokalnoj plovidbi, priopćili su iz “Jadrolinije”.

Nema izmjena u lokalnoj plovidbi
Obavijestili su nas da je svim brodovima i agencijama proslijeđena radna uputa koja se odnosi na postupanje za vrijeme trajanje epidemije uzrokovane koronavirusom. Na naše pitanje razmišlja li i planira li možda “Jadrolinija” reducirati brodske i trajektne linije prema otocima dok se ne stavi pod kontrolu epidemija koronavirusa, iz “Jadrolinije” nam je stigao odgovor: — “Jadrolinija” obnaša promet sa usuglašenim redovima plovidbe koji definira Agencija za obalni linijski pomorski promet u suradnji s “Jadrolinijom” i lokalnom zajednicom te je stoga za svaku izmjenu reda plovidbe potrebno dobiti suglasnost Agencije.

Na svim brodovima postavljene upute o ponašanju
Državni brodar naglasio je da su na svim brodovima postavljene upute o ponašanju sprječavanja i širenja zaraze izdane od Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva.

Split – Ancona u prekidu do 1. travnja
Odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split – Ancona uprava “Jadrolinije” donijela je u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske. Na privremeni prekid te međunarodne linije uprava se odlučila s obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji zbog epidemije koronavirusa. Prema priopćenju “Jadrolinije”, prekid linije Split – Ancona predviđa se do 1. travnja, dok će međunarodna linija Dubrovnik – Bari biti obustavlja do 19. travnja.

Na svim brodovima postavljene su upute o ponašanju sprječavanja i širenja zaraze izdane od Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, priopćili su iz “Jadrolinije”, naglasivši kako u lokalnoj plovidbi nema izmjena (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...